loader
Deloitte Romania si EC-Council, parteneriat regional pentru educatie in domeniul securitatii informationale

Deloitte Romania si EC-Council, parteneriat regional pentru educatie in domeniul securitatii informationale

In eforturile lor de a crea o comunitate de profesionisti in domeniul securitatii informationale, Deloitte Romania si EC-Council au incheiat un parteneriat pentru programele acreditate ANSI 17024 si GCHQ.

“Deloitte Romania crede ca schimbarea constanta este noua norma in business-ul zilelor noastre si, in acest mediu in continua schimbare, trebuie sa fim gata sa actionam intr-o clipa. De aceea, in efortul de a consolida forta de lucru din domeniul securitatii informationale din Romania si din Europa Centrala prin intermediul unor programe certificate precum CEH, ne bucuram sa anuntam incheierea acestui parteneriat cu EC-Council”, a spus George Daniliuc, Manager Deloitte Cyber Academy Romania.


Un Certified Ethical Hacker este un profesionist calificat care intelege si stie cum sa gaseasca punctele slabe si vulnerabilitatile in sisteme tinta si foloseste aceleasi cunostinte si instrumente ca un hacker rau intentionat, dar intr-o maniera legala si legitima pentru a asigura securitatea sistemelor tinta. Acreditarea CEH certifica persoanele in specifica disciplina de Ethical Hacking in securitatea retelelor, dintr-o perspectiva vendor-neutra.


“Securitatea informationala reprezinta un risc major strategic pentru orice individ. Traim intr-o lume in care progresul in tehnologie adeseori depaseste viteza cu care noi ne putem adapta. In acest haos, certificarile bazate pe competente inalte pot oferi stabilitate. Suntem optimisti ca acest parteneriat cu Deloitte Romania ii va ajuta pe profesionistii actuali si viitori in securitate informationala sa previna amenintarile atacurilor cibernetice cu care se confrunta zi de zi”, a spus Jay Bavisi, Presedinte EC-Council Group.


La randul sau, Andrei Ionescu, Partener Consultanta in Managementul Riscului Deloitte Romania, a spus: “Deloitte are o preocupare in domeniul securitatii cibernetice de peste 20 de ani, inovand continuu si dezvoltand parteneriate cu numeroase organizatii din domeniu, cu rezultate remarcabile, apreciate atat de clienti cat si de organisme de cercetare de piata precum Gartner, Forrester sau IDC. Deloitte Cyber Academy a aparut ca urmare a constientizarii faptului ca educatia sta la baza crearii unei culturi organizationale si a cresterii oricarei companii, astfel ca investim si alocam resurse solide in cadrul acestui demers”.

 

Scopul acestui curs este de a ajuta profesionistii sa stapaneasca o metodologie etica de hacking care poate fi folosita in testele de penetrare sau in situatii de hacking etic. Dupa obtinerea acestor certificari, profesionistii vor avea competente de hacking etic aflate la foarte mare cerere, concomitent cu certificatul recunoscut international de Ethical Hacker.
 

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL