loader
Deloitte Romania a asistat OLX Group in preluarea brokerului de credite Kiwi Finance

Deloitte Romania a asistat OLX Group in preluarea brokerului de credite Kiwi Finance

Deloitte Romania a oferit asistenta OLX Group in procesul de due diligence financiar si fiscal

Deloitte Romania a asistat OLX Group in preluarea Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din Romania, de la fondul de investitii suedez Oresa. Acordul de preluare a fost aprobat de Consiliul Concurentei. In urma achizitiei, OLX Group devine unicul actionar al Kiwi Finance si isi extinde astfel portofoliul, din care fac parte OLX.ro, Storia.ro si Autovit.ro, si in zona de servicii financiare. Kiwi Finance se va concentra in continuare pe extinderea geografica si a retelei de parteneri financiari, pe eficientizarea operatiunilor, precum si pe oferirea de servicii prin intermediul canalelor digitale.

Deloitte Romania a oferit asistenta OLX Group in procesul de due diligence financiar si fiscal. Echipa de consultanta financiara a fost alcatuita din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Marius Vasilescu, Director, Vlad Balan, Director Adjunct, Bogdan Mazilu, Director Adjunct, si Vlad Bucur, Senior Associate, iar echipa de experti fiscali a fost formata din Dan Badin, Partener, si Ioana Nastase, Senior Manager.

Am fost foarte multumiti de colaborarea cu Deloitte Romania, care are o experienta bogata in fuziuni si achizitii, si as vrea sa multumesc echipei pentru profesionalismul si suportul acordat in aceasta tranzactie. Echipa a demonstrat flexibilitate si diligenta pe parcursul intregului proiect”, a spus Dumitru Turcanu, CFO Real Estate - Europe, OLX Group.

In acest proiect, ne-am folosit atat de resursele locale ale Deloitte, prin implicarea echipei multidisciplinare de la Bucuresti care a lucrat strans cu clientul, cat si de cele ale retelei noastre globale, prin colaborarea cu colegii din Deloitte Olanda. Tranzactia subliniaza orientarea jucatorilor din toate domeniile catre canale digitale tot mai diverse, cu ajutorul carora isi pot imbunatati serviciile sau chiar identifica noi oportunitati de business”, spus Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.

Fondat in 2003 de Anca Bidian si preluat in 2007 de fondul de investitii Oresa, brokerul de credite Kiwi Finance a intermediat credite de peste 1,35 miliarde de euro in cei 17 ani de existenta. In prezent, compania este activa in 35 de orase si colaboreaza cu peste 200 de brokeri. Managementul sau va fi asigurat in continuare de Anca Bidian, din pozitia de CEO.

Cu o echipa de 50 de experti, Deloitte este unul dintre cei mai importanti furnizori din Romania de servicii de consultanta financiara pentru companii locale si multinationale din mediul privat si din cel public. In 2020, echipa de consultanta financiara a Deloitte Romania a fost implicata in peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 330.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul

riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.000 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL