loader
Deloitte a asistat Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe in preluarea activelor Aegon din Ungaria, Polonia, Romania si Turcia

Deloitte a asistat Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe in preluarea activelor Aegon din Ungaria, Polonia, Romania si Turcia

Cu un pret de achizitie de 830 de milioane de euro, aceasta este una dintre cele mai mari tranzactii in domeniul financiar din Europa Centrala semnate in 2020

Deloitte a asistat asiguratorul austriac Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) in preluarea businessurilor grupului olandez Aegon din domeniul asigurarilor de viata si non-viata, al pensiilor private si al managementului de active din Ungaria, Polonia, Romania si Turcia. Cu un pret de achizitie de 830 de milioane de euro, aceasta este una dintre cele mai mari tranzactii in domeniul financiar din Europa Centrala semnate in 2020. Achizitia este supusa aprobarii autoritatilor de reglementare si organismelor antitrust si urmeaza sa fie finalizata in a doua jumatate a anului 2021. In urma acestei preluari, VIG isi va consolida pozitia de lider in Europa Centrala si de Est si va deveni cel mai mare asigurator din Ungaria. In Romania, VIG este deja prezent prin companiile Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, iar Aegon este activ in domeniul asigurarilor de viata si al pensiilor private din 2007.

Echipa Deloitte implicata in proiect a fost formata din experti din Europa Centrala si din Olanda, care au asigurat servicii de due diligence financiar, fiscal si actuarial, precum si de evaluare si de suport in structurarea tranzactiei. Intregul proiect a fost coordonat de Tomasz Ochrymowicz, Partener Consultanta Financiara, si Marcin Piskorski, Partener Consultanta in Management, din cadrul Deloitte Polonia, si de Zsolt Vajda, Director Consultanta Financiara, din cadrul Deloitte Ungaria.

Este o onoare pentru noi sa fim parte dintr-o tranzactie atat de importanta, care va redefini piata asigurarilor din patru tari. Gratie cooperarii intre echipe din mai multe regiuni si abordarii multidisciplinare, Deloitte a putut oferi servicii la cel mai inalt nivel chiar si in conditiile termenelor-limita stranse pe care le-a presupus acest proiect. Expertii nostri din Bucuresti au lucrat indeaproape cu echipele Deloitte din Polonia si Ungaria, precum si cu echipa Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe din Romania”, a spus Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.

Echipa Deloitte din Bucuresti a asigurat procesul de due diligence financiar pentru companiile romanesti care vor intra in portofoliul VIG si a fost alcatuita din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Ionut Vasilescu, Manager, si Angelika Lech, Senior Associate.

Cu o echipa de 50 de experti, Deloitte este unul dintre cei mai importanti furnizori din Romania de servicii de consultanta financiara pentru companii locale si multinationale din mediul privat si din cel public. In 2020, echipa de consultanta financiara a Deloitte Romania a fost implicata in peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 330.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.000 de profesionisti.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL