Evolutia tehnologiei in dezvoltarea HR-ului, impactul programelor de wellbeing in organizatie, capacitatea de inovare – capital mai important decat know-how-ul si resursele financiare ale companiei, sunt cateva dintre subiectele dezbatute in cadrul conferintei Stay Tuned in HR, care va avea loc pe 19 mai, la Hotel Caro din Bucuresti, un eveniment organizat de compania de consultanta Creative & Bright.
In prezent, evolutia tehnologiei ii permite HR-ului sa raspunda cu acuratete mai mare la intrebari strategice de business. „In ultimii ani a avut loc o tranzitie importanta a rolului departamentului de HR de la un departament de servicii, la pozitia de partener strategic. Un rol important l-a avut si evolutia tehnologica ce le permite departamentelor de HR sa raspunda cu acuratete mai mare la intrebari strategice referitoare la externalizarea unor functiuni, gestionarea costurilor, planificarea succesiunii, despre managementul riscului sau managementul performantei. Oamenii de HR inteleg mai bine business-ul, indicatorii de performanta si reusesc sa fie un liant perfect intre angajati si stakeholderi”, explica Irina Mincinopschi, Director HR, Depanero si speaker in cadrul conferintei.
Programele de wellbeing, pe de alta parte, impacteaza semnificativ organizatia si nu mai sunt de mult o simpla optiune. "Programul de stare de bine a angajatilor Orange se axeaza pe trei piloni: sanatate emotionala, sanatate fizica si transformare personala.
Anul trecut 70% dintre angajatii nostri au participat la unul dintre aceste cursuri. Foarte dorite sunt atelierele de parenting. Masajul la birou este iarasi unul dintre cele mai dorite activitati. Cand anuntam astfel de sesiuni de masaj se epuizeaza inscrierile in doar 40 de secunde. Saptamanal avem in jur de 300-400 de locuri de masaj", spune Denis Alnitei - Organizational Development Manager, Orange Romania si speaker in cadrul Stay Tuned in HR.
“Beneficiile medicale sunt o preocupare importanta a companiilor pentru ca sanatatea fizica are la baza sanatatea psiho-emotionala. Asigurarile medicale internationale reprezinta un suport real oferit de companii angajatilor pentru ca le ofera acestora flexibilitate si siguranta optiunilor medicale oriunde in lume. Odata cu ridicarea plafonului de deductibilitate acordat pentru asigurarile private de sanatate, de la 250 euro, la 400 euro pe an de persoana, Statul le ofera sprijin companiilor in demersurile de ingrijire a angajatilor lor”, Heribert Kailbach, MediHelp.
In noul context de afaceri, in piata nu se mai impune cel care are cel mai mult know-how sau cele mai multe resurse financiare. “In primul rand companiile trebuie sa inteleaga ce se intampla in piata si in interiorul lor din punct de vedere al dinamicii pietelor si al complexitatii organizationale. Supravietuiesc cei care isi dezvolta capacitatea de adaptare continua la mediu. Maturitatea organizationala sta in inovare, in capabilitatea de a gestiona acest proces complex. Inovarea este cea care deja face diferenta in foarte multe industrii si explica cresterea exponentiala sau disparitia din top a unor <
Intre speakerii conferintei se regasesc nume sonore din resurse umane si business Adela Jansen-BRD Groupe Société Générale, Irina Mincinopschi – Depanero, Denis Alnitei – Orange Romania, Heribert Kailbach – MediHelp, Alin Gherman – Nobel si Ilie Dragan – Senior Business Consultant.
Conferinta Stay Tuned in HR va avea loc pe data de 19 mai, la hotel Caro in Bucuresti. Pentru agenda si inscrieri www.creativebright.ro/stay-tuned-in-hr/ sau www.facebook.com/StayTunedHR.