loader
Cum au invatat antreprenorii din Iasi si din judetele invecinate sa fie pregatiti pentru situatiile in care foarte improbabilul devine realitate in anul economic 2017

Cum au invatat antreprenorii din Iasi si din judetele invecinate sa fie pregatiti pentru situatiile in care foarte improbabilul devine realitate in anul economic 2017

Marti, 21 martie 2017, proiectul national Business (r)Evolution a debutat la Iasi. Evenimentul, organizat de Doingbusiness.ro, include 8 conferinte regionale si este dedicat dedicat dezvoltarii, digitalizarii si managementului performant.

Debutul de la Iasi a adus in fata celor peste 120 de participanti contextul economic actual si solutiile prin care antreprenorii si companiile isi pot optimiza costurile si amplifica valoarea afacerilor. Totodata participantii au aflat rationamente alternative la prognozele oficiale de evolutie a economiei.

 

Radu Soviani, moderatorul conferintei a invitat audienta sa priveasca aceste scenarii alternative, si sa isi raspunda la o singura intrebare: ,,Prognoza oficiala de crestere economica este 5,2% iar deficitul bugetar este programat la 3%. Dar daca va fi invers? Daca deficitul va fi 5% si cresterea economica de 3%?’’ si a expus audientei consecintele unui astfel de scenariu pe baza celor mai recenti indicatori macroeconomici si mai ales pe baza evolutiei din criza precedenta (2009-2012) si a indicatorilor care pot anticipa turbulente economice majore.

 

,,Sunt de acord ca 2017 poate fi un an crancen pentru mediul de afaceri, dar in Iasi am avut mereu ani cranceni’’, a declarat Paul Butnariu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi. “Stim sa crestem si in ani dificili, in conditiile in care acum suntem pe pozitia a 7-a ca pondere a PIB-ului produs in Iasi in clasamentul national, venind de pe pozitia a 15-a in urma cu doua decenii’’, a mai adaugat Butnariu.

 

,,Pentru ca antreprenorii sa fie pregatiti pentru situatia in care foarte improbabilul devine realitate, am adus in fata oamenilor de afaceri din Iasi solutii pentru a se pregati inainte de confirmarea noilor realitati. Speakerii nostri au aratat in cadrul Conferintei ca optimizarea costurilor continua prin solutii adaptate fiecarei afaceri care scad costurile nu doar cu cateva procente, ci cu zeci de procente (Victor Voicu - Telekom). Participantii au putut afla de la Dan Schipor (BDO Romania) si solutii practice de management in contextul regional din Nord-Estul Romaniei. Stiati spre exemplu ca exista manageri de inchiriat? Solutiile prezentate si apreciate de participanti au avut in vedere nu doar reducerea presiunilor vizibile asupra costului finantarii si a acelor asupra fortei de munca’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro

 

Subsumate temei generale a conferintei - dezvoltare prin digitalizare si management performant - au fost explicate participantilor instrumentele pentru marketing eficient, marketing tintit si minimizarea costurilor pentru vanzari (Dumitru Ion), tendintele anului 2017 in Digital Marketing (Elena Badea si Alexandra Cernian), modalitati de crestere a eficientei si productivitatii angajatilor (Dana Tudor Tanase).

 

Conferinta s-a incheiat prin atelierul interactiv - Brandul personal cu tehnici de programare neurolingvistica (Elena Badea - Valoria Business Solutions).

 

,,Consider ca a meritat sa particip la Business (r)Evolution. Asteptarile au fost inalte, dar am aflat chiar mai mult decat ma asteptam in special in vederea mersului viitor al economiei si solutii de digitalizare, noi implementand deja digitalizarea in companie’’a declarat Sorin Popa, manager EMS-Electra.

 

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie Iasi si a fost sustinut de Telekom, OMV Petrom Gas, Alpha Bank, Creative&Bright, Valoria. Partenerii media ai evenimentului au fost Agerpres, Ziarul de Iasi, IasiFun, Radio Romania Iasi, Transilvania Business, Jurnalul de Afaceri, ManagerExpress, Cariere, RBE Connect, spatiulconstruit.ro, Prbox.ro, CalendarEvenimente.

 

Proiectul national Business (r)Evolution continua la Brasov (11 aprilie), Craiova (26 aprilie), Bucuresti (10 mai), Arad (14 iunie). in toamna proiectul national continua cu evenimentele de la Targu Mures, Piatra-Neamt si Oradea.

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL