loader

Crestere pentru Grupul Garanti Romania: venituri de 70,2 milioane euro si profit de 16,9 milioane euro in primele sase luni din 2014

Grupul Garanti Romania, unul dintre cele mai dinamice si inovatoare Grupuri financiare de pe piata locala, a inregistrat in primul semestru din 2014 venituri nete consolidate de 70,2 milioane euro, o crestere cu 8,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit net consolidat de 16,9 milioane euro

In prima jumatate a anului, activele totale s-au ridicat la 2,02 miliarde euro, o crestere cu 14,7% fata de anul trecut.

 

Garanti Bank, parte a Grupului financiar, a inregistrat la sfarsitul lunii iunie 2014 venituri nete de 57,7 milioane euro, o crestere de 8,6% fata de perioada similara a anului trecut si un profit net de 13,9 milioane euro. In plus, in comparatie cu primul semestru din 2013, numarul de clienti a crescut cu 11,9%, volumul total de credite din toate segmentele (IMM-uri, corporate si retail) a atins valoarea de 1,47 miliarde euro, o crestere cu 8,8%, iar volumul de depozite a crescut, de asemenea, cu 45,3%.

 

Institutiile financiare nebancare din cadrul Grupului si-au continuat dezvoltarea sustenabila si au inregistrat profit net de: Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA) - 1,3 milioane euro, inregistrand o crestere de 36,7%, fata de perioada similara a anului trecut, Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA) - 1,34 milioane euro, inregistrand o crestere de 0,8% si Garanti Credite Ipotecare (marca sub care functioneaza Domenia Credit IFN SA) - 0,4 milioane euro. In luna martie 2014, Garanti Bank si Garanti Credite Ipotecare au anuntat initierea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor doua companii in Romania, finalizarea acestora fiind estimata pana la sfarsitul anului in curs, dupa obtinerea aprobarilor de la Banca Nationala a Romaniei si indeplinirea tuturor formalitatilor legale.

 

“Suntem foarte multumiti de performantele si rezultatele inregistrate in prima jumatate a acestui an, fiind in linie cu obiectivele pe care ni le-am stabilit. Sunt increzator in viitorul Grupului Garanti, in strategia noastra pentru dezvoltare sustenabila si cresterea noastra pe termen scurt si lung”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti Romania.

 

In prezent, Garanti Bank are prezenta nationala prin 78 de agentii. Numarul bancomatelor inteligente a ajuns la aproape 300, o crestere de 16% in comparatie cu primul semestru din 2013, fiind cea mai extinsa retea de ATM-uri inteligente din tara.

 

In primele sase luni ale anului 2014, Turkiye Garanti Bankasi A.S., banca mama a Garanti Bank, a inregistrat un profit net de 1,57 miliarde lire turcesti (536,41 milioane euro*). Valoarea activelor totale ale Garanti Turcia s-a ridicat la 203,62 miliarde lire turcesti (69,5 miliarde euro*), in timp ce contributia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash si non-cash) in valoare de 155,95 miliarde lire turcesti (53,25 miliarde euro*).

 

* Rata de schimb: 1 eur = 2,9283 lire turcesti

Autori

foto
GARANTI BANK SA