loader
COVID-19/ E.ON va dona 250.000 de kWh catre consumatorii casnici care au nevoie de ajutor in aceasta perioada

COVID-19/ E.ON va dona 250.000 de kWh catre consumatorii casnici care au nevoie de ajutor in aceasta perioada

Pe langa ajutorul direct, E.ON isi propune sa stimuleze implicarea sociala si solidaritatea romanilor fata de semenii lor aflati in dificultate – informeaza AGERPRES

E.ON Romania lanseaza o noua campanie "Daruieste Lumina", prin intermediul careia va dona 250.000 kWh consumatorilor casnici care au nevoie de ajutor in aceasta perioada marcata in toate planurile de efectele pandemiei COVID-19, informeaza un comunicat al companiei.

Pe langa ajutorul direct, E.ON isi propune sa stimuleze implicarea sociala si solidaritatea romanilor fata de semenii lor aflati in dificultate.

"Mecanismul este simplu: cei care vor sa ajute pot intra pe pagina de Facebook a campaniei "Daruieste Lumina". Este suficient sa trimita catre organizatori povesti ale cunoscutilor lor, despre care stiu ca au nevoie de ajutor in aceasta perioada. Fiecare poveste inseamna o contributie de 100 kWh pentru persoana nominalizata, fara sa ii coste nimic. Singura conditie pentru a beneficia de energia donata este ca beneficiarul sa fie client E.ON, pentru gaz sau energie electrica. Cantitatile donate vor fi ulterior scazute din facturile fiecarui beneficiar", se mentioneaza in comunicatul E.ON Romania.

Potrivit sursei citate, numele si datele de contact ale persoanelor nominalizate nu vor fi facute publice, iar nominalizarile si povestile aferente vor putea fi trimise fie printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook "Daruieste Lumina", fie printr-un email la adresa office@daruiestelumina.ro

Cea de-a saptea editie a campaniei "Daruieste Lumina" se deruleaza in perioada 1 - 20 aprilie 2020.

Prima editie a campaniei s-a desfasurat in luna aprilie 2015, cand au fost oferiti 100.000 kWh unui numar de 12 institutii - spitale, scoli, case de copii si case de batrani din 10 judete. Initiativa a fost continuata in luna decembrie a aceluiasi an, cand au fost daruiti peste 200.000 kWh catre 800 de familii nevoiase, nominalizate de prieteni sau rude, precum si in decembrie 2016, cand 200.000 kWh au fost oferiti catre alte 16 institutii.

In 2017, aproximativ 20.000 de romani au decis sa se implice si au daruit unui numar de 14 institutii 200.000 kWh de electricitate sau gaze naturale pusi in campanie de E.ON, iar in 2018 peste 1.000 romani au contribuit cu energie instalandu-si o rama personalizata la fotografia de profil de Facebook, cantitatea totala de kWh acordata fiind de 100.000 kwh.

La ultima editie, cea din decembrie 2019, E.ON a contribuit cu 200.000 kWh pentru 10 institutii sociale din toata tara.

Incepand cu anul 2005, E.ON Romania a sustinut cu peste 14 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate sociala in comunitatile in care isi desfasoara activitatea, numarul total al beneficiarilor acestor initiative ridicandu-se la aproximativ 310.000.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pietei de energie, avand in Romania o prezenta consolidata de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid si E.ON Energie Romania, acestea desfasurand activitati de distributie, respectiv de furnizare a energiei si a solutiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienti. De la intrarea pe piata din Romania grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, in principal in modernizarea retelelor. Totodata, valoarea contributiilor virate la bugetul de stat si bugetele locale se ridica la 2,3 miliarde de euro. AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor: Oana Tilica, editor online: Irina Giurgiu)

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES