loader
Consiliul de Administratie al Romsilva a desemnat noul director general

Consiliul de Administratie al Romsilva a desemnat noul director general

Consiliul de Administratie al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, intrunit luni, 15 ianuarie, l-a desemnat pe Marius Dan Siiulescu pentru un mandat provizoriu de patru luni, incepand de marti, 16 ianuarie

Desemnarea noului director general a avut loc dupa ce mandatul de director general exercitat de catre Daniel Nicolaescu a expirat.

Marius Dan Siiulescu, 47 de ani, a absolvit, in anul 2000, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere din cadrul Universitatii ”Transilvania” din Brasov, precum si cursurile Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune a Universitatii ”Spiru Haret” din Bucuresti, in anul 2008.

Si-a inceput cariera in silvicultura ca sef de district la Ocolul Silvic Balcesti, ocupand ulterior functii de executie la Ocolul Silvic Romani, avand ca responsabilitati regenerarea padurilor, investitii, securitate si sanatatea in munca, dar si de conducere, la Ocolul Silvic Babeni.

De asemenea, si-a desfasurat activitatea si in cadrul aparatului Directiei Silvice Valcea, iar din luna aprilie a anului 2023 a preluat functia de director al Directiei Silvice Valcea.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. Toate padurile proprietatea publica a statului detin certificarea managementului forestier in standard international.

De asemenea, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si naturale, precum si 12 herghelii de stat.

Autori

foto
REGIA NATIONALA A PADURILOR ROMSILVA RA