loader

Conferinta anuala Deloitte Tax & Legal

Rescrierea fiscalitatii: transformarea unei provocari intr-o oportunitate de business

Cu doua luni inainte de intrarea in vigoare a noului Cod fiscal si a noului Cod de procedura fiscala, Deloitte Romania impreuna cu Reff & Asociatii SCA, societatea de avocati reprezentand Deloitte Legal in Romania, au prezentat cele mai importante schimbari ce vor influenta activitatea companiilor, incepand cu 1 ianuarie 2016, si cum pot beneficia acestea de pe urma modificarilor, in cadrul conferintei anuale Deloitte Tax & Legal, Rescrierea fiscalitatii: transformarea unei provocari intr-o oportunitate de business, ce a avut loc astazi, la JW Marriott Grand Hotel.

 

“O data pe an, ne intalnim cu clientii nostri si incercam, pe parcursul unei zile, sa raspundem provocarilor cu care se confrunta in activitatea de zi cu zi. In timpul conferintei de anul trecut, 60% din participantii la un sondaj considerau ca neclaritatea legislativa este principala arie care ar trebui vizata de reforma fiscala", a spus Dan Badin, Partener Deloitte Romania. “Noul Cod fiscal isi propune o simplificare a regulilor fiscale si o clarificare a anumitor prevederi, cu scopul eficientizarii administrarii impozitelor”.

 

Potrivit lui Badin, schimbarile de ordin legislativ nu se opresc aici, deoarece in urmatorii doi ani, legislatia fiscala va suferi noi transformari, ca urmare a tendintelor internationale.

 

“In contextul proiectului OECD asupra Base Erosion and Profit Shifting (BEPS), accentul in mediul fiscal se muta pe substanta economica, transparenta fiscala si cooperare intre autoritatile fiscale cu implicatii importante pe plan local,” a spus Badin.


Pentru a veni in sprijinul business-ului local, Deloitte Romania a lansat, cu aceasta ocazie, aplicatia Tax@Hand, care aduce, fara intarziere, clientilor informatii fiscale, stiri, opinii, articole de specialitate si alte resurse dezvoltate de consultantii fiscali Deloitte din mai multe jurisdictii.

 

“Practic, oricine va putea accesa, imediat, cele mai recente stiri cu impact in domeniul fiscal, din jurisdictiile de interes si pe subiectele care ii afecteaza direct activitatea”, a spus Badin.

 

Indiferent de platforma folosita, aplicatia poate fi descarcata gratuit. Puteti afla detalii despre aplicatie accesand taxathand.com.

 

In cadrul evenimentului, au avut loc sase ateliere interactive, in care consultantii Deloitte si avocatii Reff & Asociatii au discutat impreuna cu reprezentantii companiilor probleme specifice cu care se confrunta.

 

Aflata la a sasea editie, Conferinta anuala Deloitte Tax & Legal se inscrie in seria de evenimente organizate de companie pentru a veni in sprijinul comunitatii de afaceri in scopul de a crea un impact vizibil in societate.
 

Autori

foto
DELOITTE TAX SRL