loader
Competitia „Cel mai 4x4” din Romania, si-a desemnat castigatorii editiei cu numarul 24

Competitia „Cel mai 4x4” din Romania, si-a desemnat castigatorii editiei cu numarul 24

12 modele participante au fost jurizate de un juriu format din 12 membri

„Cel mai 4x4”, cea mai veche competitie de acest gen din Europa, a ajuns la a 24-a editie, desfasurata in weekendul 1-2 iunie in zona Campulung Muscel - Rucar. Lista de modele prezente in concurs a fost una consistenta, de la versiuni full electric si PHEV pana la V8 benzina si diesel cu sasiu separat. Pentru pasionatii segmentului 4x4 este cu atat mai interesant, avand in vedere paleta generoasa de oferte.

Probele on-road s-au desfasurat in zona Campulung Muscel, pe traseul de VTM dintre Leresti si barajul Rausor, in vreme ce testele off-road au avut loc in masivul Capitanu, cu tabara de baza la o altitudine de peste 1.200 de metri. Continuand dinamica editiilor anterioare, componenta juriului a fost suplimentata si in acest an cu nume noi, care au adus plus valoare competitiei. Astfel, Toader Ilie, Catalin Carnu, Bogdan Nicolai si Teodor Canu au fost in premiera jurati ai competitiei.

Noua Dacia Duster a repurtat victoria la categoria „Cel mai 4x4 SUV”, fiind probabil unul dintre primele trofee, daca nu chiar primul la nivel mondial, pe care proaspat lansata generatie Duster il castiga. La categoria „Cel mai 4x2 SUV”, Renault Austral si-a aparat titlul castigat anul trecut.

Primirea titlului de „Cel mai 4x4 SUV” confirma faptul ca atributele de offroader ale Noului Duster, recunoscute deja la generatiile anterioare ale modelului, au ajuns acum la un nivel superior. Suntem increzatori ca acest trofeu anticipeaza o cariera comerciala reusita a Noului Duster pe piata din Romania. Renault Austral este, la randul lui, un crossover cu o tinuta de drum remarcabila, cu un inalt nivel tehnologic si o manevrabilitate extraordinara oferita de sistemul 4Control Advanced. Atuuri care au convins deja clientii din Romania si, iata, si un juriu avizat, format din profesionisti ai presei auto.” a declarat Elena Apostol, Director Comunicare Externa Renault Group Romania.

Participand in premiera la competitie, noul brand Ineos a repurtat victoria cu modelul Grenadier la clasa „Cel mai 4x4 Off-road”.

Suntem extrem de onorati sa primim premiul "Cel mai 4x4 Off road" pentru Ineos Grenadier. Aceasta prima distinctie oferita de un juriu al presei din Romania modelului Greadier, reprezinta o noua dovada a aprecierii de care se bucura acest nou “4x4 pursange” , lansat intr-un context in care producatorii traditionali au migrat de la off-road catre SUV.

Participarea la competitia "Cel mai 4x4" a fost o experienta deosebita, care ne-a permis sa demonstram reprezentatilor presei din Romania capacitatile si performanta offroad a modelului Grenadier. Acest premiu este o recunoastere a muncii si dedicarii echipei noastre, precum si a inovatiei si ingineriei de top care stau la baza fiecarui vehicul produs de compania INEOS Automotive.

“Multumim organizatorilor – echipei Autofan si juriului pentru aceasta onoare si felicitam toti participantii pentru performantele remarcabile.”a declarat Ciprian Bercea, Marketing Manager Group Automobile Bavaria.

Land Rover Defender 110, este modelul care a castigat distinctia „Cel mai 4x4 off-road”. „Este o onoare pentru noi sa participam la a 24-a editie a evenimentului “Cel mai 4x4”. Ca in fiecare an am tinut sa fim prezenti la evenimentul „Cel mai 4x4” organizat de catre Auto Fun Company. Participarea nu se datoreaza doar faptului ca reprezentam un brand orientat aproape exclusiv pe distribuirea produselor SUV 4x4 ci si pentru ca am considerat intotdeauna ca este cel mai reprezentativ eveniment cu astfel de specific pentru piata romaneasca. Suntem extrem de bucurosi pentru ca modelul nostru Defender a primit premiul la categoria „Cel mai 4x4 Off-road Premium”, ceea ce evident se datoreaza calitatilor deosebite ale acestei masini reinventata practic acum cativa ani. Echiparea modelului cu care am participat este o echipare de top care, fara indoiala, a contribuit la succesul nostru. Multumim organizatorilor si le uram mult succes si in anii ce vor urma.” a mentionat Directorul General al Premium Auto, Mihai Ivanescu.

La categoria „Cel mai 4x4 SUV green” , electricul Kia EV9, proaspat lansat pe piata romaneasca, a repurtat victoria. „Suntem onorati ca modelului nostru „nava amiral” i-au fost recunoscute calitatile prin decernarea premiului „Cel mai 4x4 SUV verde”. Este inca o confirmare a faptului ca Kia EV9 a devenit referinta in segmentul sau, cel al SUV-urilor de clasa mare 100% electrice. Cu EV9, Kia creat un automobil electric cu un caracter de SUV indraznet si autentic, care depaseste limitele nu numai ale designului, ci si ale utilizarii, conectivitatii si responsabilitatii fata de mediu. EV9 a fost conceput si construit pentru stilurile de viata moderne din era electrificata. Find primul SUV electric Kia cu trei randuri de scaune, EV9 este un automobil electric robust, sofisticat si avansat din punct de vedere tehnologic”. a declarat Dan Chitaru, Director General Kia Romauto.

Distinctia "Cel mai 4x4 pick-up” a fost adjudecat de SsangYong Musso Grand si acest model fiind la debutul sau in competitie. Alexandru Budeanu, Country Manager SsangYong Romania, declara: "Suntem mandri de faptul ca modelul SsangYong Musso Grand a castigat premiul ”Cel mai 4X4 Pick-up”, acest lucru reprezentand confirmarea calitatilor acestui vehicul. Pe aceasta cale doresc sa multumesc organizatorilor si membrilor juriului.”

Juriul celei de-a XXIV-a editii a competitiei “Cel mai 4x4” a fost format din:

Gigi Gavrila (specialist Off-road Adventure, presedintele juriului)

Teodor Canu

Bogdan Badea

Dan Cutui

Toader Ilie (www.doingbusiness.ro)

Catalin Carnu (Radio Romania Actualitati) Radu Constantinescu (Europa FM) Robert Adam( Editor www.turatii.ro) Darius Pana (Auto pro)

Bogdan Nicolai (jurnalist „Saptamana pierduta”)

Dan Strauti (www.autostiri.ro)

Daniel Costea (presedinte APAR – Asociatia Presei Auto din Romania)

Premiile editiei XXIV

Noua Dacia Duster - Cel mai 4x4 SUV Renault Austral full hybrid - Cel mai 4x2 SUV Ineos Grenadier - Cel mai 4x4 Off-road

Land Rover Defender 110 - Cel mai 4x4 Off-road Premium

SsangYong Musso Grand - Cel mai 4x4 pick-up

Kia EV9 - Cel mai 4x4 SUV green

Modele aflate in competitie in acest an:

Noua Dacia Duster

Renault Austral full hybrid

Suzuki Across PHEV

Citroen C5X PHEV

Land Rover Defender 110

Ineos Grenadier

Hyundai Tucson PHEV

Noul Jeep Wrangler

Isuzu D-Max

Kia EV9

SsangYong Rexton

SsangYong Musso Grand

Autori