loader
CLIENTII BENTLEY SI-AU PERSONALIZAT MASINILE MAI MULT CA ORICAND

CLIENTII BENTLEY SI-AU PERSONALIZAT MASINILE MAI MULT CA ORICAND

Clientii au fost, de asemenea, din ce in ce mai atrasi de modele cu marje mai mari, cum ar fi Azure, S si Speed

Bentley Motors a obtinut al treilea cel mai bun an din istorie in 2023, cu vanzari globale de 13.560 de masini de lux. Desi reprezinta o scadere de 11% fata de 2022 - cel mai bun rezultat al Bentley inregistrat vreodata -, interesul pentru personalizarea de lux a atins niveluri mai ridicate decat inainte. Aproximativ trei sferturi dintre clienti au mers dincolo de cele 46 de miliarde de configuratii diferite disponibile din gama de optiuni standard, alegand personalizarea oferita de divizia Mulliner a Bentley, ceea ce reprezinta o crestere de 43% fata de 2022, un indiciu al dorintei de exclusivitate si unicitate a clientilor de lux.

Clientii au fost, de asemenea, din ce in ce mai atrasi de modele cu marje mai mari, cum ar fi Azure, S si Speed, al caror mix a ajuns la 70%, in crestere fata de 30% in 2022. Bentayga Extended Wheelbase, de asemenea, a depasit asteptarile, ajungand la mai mult de o treime din comenzile de SUV ale companiei, in primul sau an intreg de vanzare.

Gama de vehicule hibride Bentley a ramas populara, Marea Britanie fiind piata lider, unul din patru clienti Flying Spur si Bentayga alegand aici optiunea hibrid.

In ceea ce priveste performanta regionala, conditiile dificile de piata au persistat si, desi a existat o crestere pozitiva in Asia Pacific (cu 5% in crestere) si Orientul Mijlociu, India si Africa (cu 2% in crestere), pietele cheie precum China si Marea Britanie au scazut cu 18%, in ambele cazuri.

Tendinta de cumparare a SUV-urilor a continuat, Bentayga ramanand cel mai bine vandut model al Bentley, cu 44% din vanzarile totale, consolidandu-si pozitia de cel mai de succes SUV de lux din lume. In plus, atractivitatea a ramas constanta pentru Continental GT si GT Convertible, acestea reprezentand aproape o treime din vanzari, cu 31%, in timp ce Flying Spur, cel mai bun Grand Tourer de lux cu patru usi din lume, a atins 25% din vanzarile totale.

In ciuda conditiilor dificile din regiunile cheie, America si-a mentinut pozitia de cea mai mare piata globala. Interesant este ca piata de origine a Bentley - Marea Britanie - este acum regiunea numarul unu de vanzari pentru modelele hibride ca proportie, 27% din vanzarile din 2023 fiind optiuni hibride.

Autori