loader
Claudiu Cheles – noul Director General  Ad-Interim Roche Romania

Claudiu Cheles – noul Director General Ad-Interim Roche Romania

In cadrul pozitiilor sale de Sales Director si Patients & Customers Value Head (Sales&Marketing), Claudiu Cheles a avut o contributie esentiala la crearea structurii comerciale a companiei

Claudiu Cheles, in prezent Patients & Customers Value Head la Roche Romania, va prelua pozitia de Director General Ad-Interim Roche Pharma Romania, incepand cu 1 octombrie 2020. Claudiu Cheles ii urmeaza in functie lui Martine Draullette, care a condus filiala locala a grupului Roche timp de cinci ani.

Licentiat in medicina, Claudiu Cheles, a absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si detine un MBA in Administrarea Afacerilor de la Caledonian University din Glasgow. Claudiu Cheles s-a alaturat echipei Roche Romania in 2016 in pozitia de Sales Director si are o experienta de peste 20 de ani in industria farmaceutica, in pozitii de conducere locale si regionale, precum Sales Director, Business Unit Head si Franchise Head CEE, General Manager, in companii cu modele de business variate ca Servier, Glenmark, Valeant si Novartis.

Doresc sa ii multumesc lui Martine Draullette pentru contributia sa deosebita la intarirea reputatiei companiei si pentru eforturile sale de sprijinire a accesului pacientilor la inovatia in domeniul medicinei. Mai departe, ne dorim ca intreaga societate sa beneficieze de pe urma celor peste 120 de ani de traditie a companiei Roche in cercetare si inovare. In perioada urmatoare, nevoile medicale ale romanilor vor continua sa creasca iar obiectivul nostru este sa venim cu solutii medicale inovatoare care imbunatatesc calitatea vietii pacientilor avand in acelasi timp un cost mai redus pentru societate si sistemul de sanatate din Romania. Vom continua de asemenea sa lucram cu partenerii nostri din industria farmaceutica si din mediul profesional pentru a asigura un acces cat mai larg la servicii medicale de calitate, pornind de la diagnosticarea corecta a pacientilor si pana la alegerea tratamentului potrivit pentru fiecare dintre ei”, a afirmat Claudiu Cheles, Director General Ad-Interim Roche Pharma Romania.

In cadrul pozitiilor sale de Sales Director si Patients & Customers Value Head (Sales&Marketing), Claudiu Cheles a avut o contributie esentiala la crearea structurii comerciale a companiei prin identificarea unor solutii inovatoare dedicate pacientilor si profesionistilor din domeniul medical. In noul sau rol se va concentra pe intarirea relatiilor cu mediul de reglementare si partenerii externi pentru a asigura pacientilor romani accesul la cele mai noi descoperiri si tehnologii din domeniul medical, intr-un mod sustenabil pentru sistemul de sanatate din Romania.

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice si de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a imbunatati viata oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice si Diagnostic au transformat Roche in lider global al medicinii personalizate, o strategie care isi propune sa ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, in cele mai bune conditii posibile.     

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infectioase, oftalmologiei si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro si in diagnosticul histologic al cancerului, precum si pionier in managementul diabetului. Fondata in 1896, compania Roche este in permanenta in cautarea celor mai bune solutii pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 30 de medicamente dezvoltate de Roche - printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei si chimioterapice - sunt pe Lista Medicamentelor Esentiale elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscuta opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este prezenta in peste 100 tari, iar in 2019compania avea peste 98.000 angajati la nivel global. In 2019, Roche a investit 11,7 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare, compania raportand vanzari de 61,5 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este detinuta in totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este actionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia. 

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992.  In anul 2005, grupul Roche ia decizia sa infiinteze societatea comerciala S.C. Roche Romania SRL, urmand ca activitatea reprezentantei din Bucuresti sa fie preluata de compania locala nou infiintata.

Roche ofera produse si servicii care acopera intreg spectrul ingrijirilor de sanatate, pornind de la preventie, tratament si pana la monitorizarea post-tratament, in arii terapeutice majore unde exista nevoi medicale neacoperite inca.  Prin intermediul Roche Romania, ambele divizii ale Grupului Roche - divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice - sunt prezente pe piata din tara noastra, oferind produse si servicii de inalta specializare. Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.roche.ro.

Autori

foto
ROCHE ROMANIA SRL