loader
Claudia Fleischer este noul Director General al Roche Romania

Claudia Fleischer este noul Director General al Roche Romania

Claudia are peste 17 ani de experienta in industria farmaceutica, unde a detinut mai multe pozitii de conducere

Claudia Fleischer este noul Director General al Roche Romania. Ea a preluat aceasta pozitie la 1 aprilie 2021 de la Claudiu Cheles, care a ocupat functia de Director General in ultimele sase luni. Claudiu Cheles va continua in cadrul companiei in rolul sau de Patients & Customers Value Head, responsabil de structura comerciala a companiei. 

Claudia are peste 17 ani de experienta in industria farmaceutica, unde a detinut mai multe pozitii de conducere, cu responsabilitati in dezvoltarea tehnica si clinica de produse medicale, in mai multe departamente din cadrul diviziilor de Diagnostic si Farmaceutice ale Grupului Roche. Claudia Fleisher si-a inceput cariera in Grupul Roche in 2004, din pozitia de Global Trial Coordinator, Pharma Technical Development. In 2015 a fost numita Audit Director Global Functions, inainte de a prelua ultimul sau rol de Director General, Roche Diagnostics Automation Solutions in 2017. Claudia este farmacist licentiat si detine un doctorat in Chimie Farmaceutica de la Universitatea Ludwig-Maximilian din Munchen, Germania.

Sunt cu adevarat onorata de oportunitatea de a conduce Roche Romania si de a-mi oferi contributia la imbunatatirea vietii pacientilor din Romania. Doresc sa ii multumesc lui Claudiu Cheles pentru eforturile sale deosebite din ultimele luni de a pregati organizatia pentru provocarile viitoare din domeniul sanatatii. La nivel global, sistemele medicale se afla sub continua presiune, in timp ce pacientii sunt adesea coplesiti si nu primesc ingrijirile de care au nevoie. De aceea, prioritatile mele vor fi sa facilitez accesul pacientilor la tratamentele inovatoare de care au nevoie si sa imbunatatesc calitatea vietii pentru pacienti si familiile lor. Dorim sa abordam aceste aspecte in parteneriat, asa ca ma voi concentra mai strans asupra colaborarilor cu profesionisti in domeniul medical si alti parteneri pentru a contribui la atingerea scopului nostru comun: mai multe solutii medicale, cu un cost mai scazut asupra societatii”, a declarat Claudia Fleischer, Director General Roche Romania.

In noul sau rol, Claudia va superviza transformarea filialei catre o noua structura care va raspunde mai bine nevoilor sistemului medical si ale pacientilor din Romania. Claudia va lucra de asemenea indeaproape cu asociatiile din industrie precum si cu o gama larga de parteneri, atat din mediul public cat si cel privat, pentru a facilita accesul pacientilor la cele mai noi inovatii medicale si pentru a implementa viziunea Roche asupra medicinei personalizate – diagnosticul corect, pentru fiecare pacient, la momentul potrivit.

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice si de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a imbunatati viata oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice si Diagnostic au transformat Roche in lider global al medicinii personalizate, o strategie care isi propune sa ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, in cele mai bune conditii posibile.     

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infectioase, oftalmologiei si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro si in diagnosticul histologic al cancerului, precum si pionier in managementul diabetului. Fondata in 1896, compania Roche este in permanenta in cautarea celor mai bune solutii pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 30 de medicamente dezvoltate de Roche - printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei si chimioterapice - sunt pe Lista Medicamentelor Esentiale elaborata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscuta opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este prezenta in peste 100 tari, iar in 2019, compania avea peste 98.000 angajati la nivel global. In 2019, Roche a investit 11,7 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare, compania raportand vanzari de 61,5 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este detinuta in totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este actionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical din Japonia. 

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992.  In anul 2005, grupul Roche ia decizia sa infiinteze societatea comerciala S.C. Roche Romania SRL, urmand ca activitatea reprezentantei din Bucuresti sa fie preluata de compania locala nou infiintata.

Roche ofera produse si servicii care acopera intreg spectrul ingrijirilor de sanatate, pornind de la preventie, tratament si pana la monitorizarea post-tratament, in arii terapeutice majore unde exista nevoi medicale neacoperite inca.  Prin intermediul Roche Romania, ambele divizii ale Grupului Roche - divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice - sunt prezente pe piata din tara noastra, oferind produse si servicii de inalta specializare. Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.roche.ro.

Autori

foto
ROCHE ROMANIA SRL