loader

CBRE, cota de piata de aproape 80% pe piata spatiilor industriale in Q1 2013

CBRE a intermediat in primul trimestru al acestui an aproape 80% din totalul suprafetei de spatii industriale tranzactionate prin agentiile de real estate

„Anul 2013 se anunta a fi unul foarte activ pentru piata spatiilor industriale, intrucat ajunge la final o mare parte din contractele semnate de companii in 2007, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Ne bucuram ca multe dintre aceste companii au incredere in CBRE, fapt care a fost vizibil in evolutia afacerilor noastre in primul trimestru”, a declarat Razvan Iorgu, Director General, CBRE Romania.

 

Astfel, din cei aproximativ 83.000 de metri patrati intermediati de companiile de profil, CBRE a intermediat 65.000 metri patrati.

 

Carrefour, retailerul cu cea mai mare suprafata de depozitare in Bucuresti a prelungit contractul in Europolis Logistic Park pentru cei 45.000 metri patrati, tranzactie intermediata de CBRE.

 

„Faptul ca o companie importanta, precum CA IMMO, proprietarul Europolis Logistic Park, a ales CBRE sa intermedieze aceasta tranzactie reprezinta o reconfirmare a reputatiei excelente de care se bucura compania noastra pe piata de real estate, precum si o dovada a experientei si capacitatii noastre de a incheia cu succes proiecte complexe”, a declarat Marian Orzu, Director Departament Industrial, CBRE Romania.

 

O alta tranzactie importanta intemediata de CBRE in primul trimestru a fost inchirierea de catre Elit, distribuitor de piese auto-moto, a 9.000 metri patrati in Europolis Park din Bucuresti.    

 

De asemenea, in luna ianuarie, CBRE a intermediat o tranzactie pentru Inter Cars, lider european in domeniul distributiei de piese de schimb si accesorii auto, care a inchiriat un spatiu de depozitare de 5.500 metri patrati in parcul industrial Codlea, dezvoltat de compania Warehouses de Pauw (WDP) in jduetul Brasov. WDP este lider de piata in Benelux si un jucator important pe plan international, oferindservicii personalizate de dezvoltare, management si inchiriere de proprietati logistice si industriale. Parcul industrial din judetul Brasov are o suprafata de depozitare de 95.000 metri patrati si prezinta, datorita locatiei, numeroase avantaje, precum accesul direct la DN1, vecinatatea orasului Brasov, conexiunea facila (rutiera sau feroviara) cu Bucuresti si cu alte orase importante ale tarii, dar si apropierea fata de viitorului aeroport international Brasov-Ghimbav.

 

O suprafata similara a fost intermediata de CBRE si in luna martie, pentru Global Enterprises, companie specializata in fabricarea de mase plastice si produse de interior pentru industria auto. Aceasta a inchiriat o unitate de productie de 5.630 de metri patrati, in Ploiesti West Park, cel mai mare parc industrial din Europa de Est, dezvoltat de grupul belgian Alinso. 

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL