loader
Catalin Buliga, Directorul de Tehnologie al Vodafone Romania, a primit recunoasterea la nivel european si a fost desemnat unul dintre cei mai importanti oameni din telecomunicatii

Catalin Buliga, Directorul de Tehnologie al Vodafone Romania, a primit recunoasterea la nivel european si a fost desemnat unul dintre cei mai importanti oameni din telecomunicatii

Acesta a castigat distinctia Mobile Europe & European Communications CTO of the Year Award 2020, categoria Gamechanger

Premiul este oferit de catre publicatia de prestigiu Mobile Europe & European Communications, important reper media la nivel european pentru profesionistii din domeniul telecomunicatiilor si nu numai.

In al saptelea an al desfasurarii competitiei CTO Awards, juriul l-a desemnat pe Catalin Buliga drept CTO of the year 2020, la categoria Gamechanger pentru performantele remarcabile pe care acesta le-a realizat in domeniul tehnologiei. Dintre acestea amintim prima retea 5G in Romania, hologramele LIVE la rezolutie 4K realizate cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, tehnologia NB-IoT, dar si investitiile si mentinerea calitatii retelelor fixe si mobile la un nivel extraordinar in contextul actual. Toate eforturile constante ale lui Catalin de a inova si de a sprijini societatea digitala romaneasca, parte dintre ele reprezentand premiere mondiale, sunt recunoscute si certificate acum si de acest titlu.

Anul acesta, competitia a avut doua categorii: Gamechanger si Trailblazer. Categoria Trailblazer a fost castigata de CTO-ul Telenet, Micha Berger.

Lista finalistilor a fost urmatoarea: Catalin Buliga (Vodafone Romania), Micha Berger (Telenet), Thomas van Briel (Deutsche Telekom), Alexander Stock (A1 Telekom Austria AG), Emmanuel Chautard (Orange Romania), Nathalie Vafiadis (BT), Fotis Karonis (BT), Elmar Grasser (Sunrise Communications AG) si Radoslav Zlatkov (VIVACOM).

Catalin Buliga este un profesionist telecom cu o bogata experienta si a revenit in Vodafone Romania in anul 2015. Din 2016, acesta este CTO al companiei. In cadrul Vodafone, a ocupat pozitii de conducere in zona de tehnologie timp de 10 ani, pana in 2008. Ulterior, a detinut functii de conducere in cadrul UPC timp de sapte ani, incluzand rolul de CTO al UPC Romania si UPC Ungaria. Catalin Buliga a absolvit Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, in 1995.

Autori

foto
VODAFONE ROMANIA SA