loader
Canon lanseaza cel mai usor aparat foto full frame din Sistemul EOS R

Canon lanseaza cel mai usor aparat foto full frame din Sistemul EOS R

EOS R8 este echipamentul de care fotografii au nevoie pentru a deveni mai creativi cu full frame

Europe lanseaza EOS R8, un nou aparat foto mirrorless full frame, care foloseste tehnologii disponibile si pe EOS R6 Mark II. Cu un design compact similar modelului EOS RP, acest model le ofera utilizatorilor si studentilor pasionati de fotografie si videografie tot ce au nevoie pentru a-si duce pasiunea la un nou nivel.

Folosind un senzor full frame CMOS de 24,2 megapixeli, ISO crescut si un interval dinamic imbunatatit, EOS R8 este alegerea ideala pentru fotografia de portret, de evenimente sau peisaje, oferind o perspectiva mai ampla, mai artistica. Tot astazi, Canon lanseaza si RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM, un obiectiv mic si usor, cu zoom din seria RF, care impreuna cu EOS R8 formeaza un kit compact si puternic, oferindu-le fotografilor ocazia sa devina mai creativi folosind full frame.

Calitate full frame intr-un corp usor

Oferind toate avantajele calitatii full frame, EOS R8 foloseste un senzor full frame CMOS de 24,2 megapixeli, care ofera aceeasi rezolutie ca modelul EOS R6 Mark II. Senzorul de noua generatie asigura o viteza de citire rapida si ofera astfel acces la mai multe functii avansate, inclusiv rolling shutter ameliorat, care permite fotografierea continua la 40cps, folosind un ISO mare cu zgomot redus, de pana la 102.400.

Astfel, EOS R8 este perfect pentru utilizare in medii cu luminozitate redusa si in care subiectele se deplaseaza in cadru. Intervalul dinamic imbunatatit permite inregistrarea de imagini deosebite, in culori intense, iar senzorul full frame ofera o profunzime a campului mai mica, pentru a obtine un fundal discret, care ajuta subiectul sa iasa in evidenta.

Cu o greutate de aproximativ 461g (card si baterie), EOS R8 este cel mai usor aparat foto full frame din Sistemul EOS R. Masurand 132,5 x 86,1 x 70 mm, aparatul foto are dimensiuni similare cu modelul EOS RP, dar are in plus multiple functii de nivel profesional intr-un corp compact. EOS R8 foloseste un EVF (vizor electronic) cu rezolutie mare, de 2,36m puncte, si o rata de refresh de pana la 120cps, fiind compatibil cu carduri SD UHS-II.

Interfata intuitiva permite utilizarea facila a aparatului foto din mers, oferind un disc de selectare a modului, cu 12 moduri pentru fotografiere si filmare, precum si un comutator dedicat pentru trecere rapida de la fotografiere la filmare.

Surprindeti viata in miscare

Folosind intreaga latime a senzorului avansat, EOS R8 inregistreaza 4K 60p supraesantionat din datele oferite de senzorul 6K, pentru materiale video clare si detaliate, avand si posibilitate de inregistrare Full HD la 180cps, pentru videoclipuri cu miscare lenta. Pentru utilizatorii care doresc sa exploreze niveluri noi de calitate video, acest model permite inregistrare interna Canon Log 3 la 10-bit YCbCr 4:2:2 H.265, care ofera un interval dinamic excelent si mai multa flexibilitate in post-productie. De asemenea, cei care folosesc un flux de lucru HDR pot selecta modurile HDR PQ si HDR Movie si pot transmite catre dispozitive compatibile prin HDMI fara marcajele de pe ecran.

Pentru a reduce variatia distantei focale la filmare, EOS R8 are o functie care compenseaza modificarile unghiului de vizualizare la reglarea distantei de focalizare. De asemenea, acest model ofera timp de inregistrare de pana la doua ore pentru inregistrare video normala , ideal pentru vlogging sau evenimente.

Folosind functia Dual Pixel CMOS AF II, intalnita la EOS R5 si EOS R6 Mark II, modelul EOS R8 poate focaliza in doar 0,03 secunde  chiar si la 40cps cu obturator electronic. Acest sistem inteligent poate detecta si urmari numeroase subiecte, precum animale, vehicule si persoane, cu posibilitate de detectare a capului, a fetei si a ochilor pentru o focalizare precisa. Pentru mai mult control, utilizatorul poate alege sa prioritizeze focalizarea pe un anumit ochi. Pentru a simplifica procesul de detectare, utilizatorii pot alege setarea automata care selecteaza subiectul in functie de incadrarea imaginii. Aceasta poate fi folosita inclusiv la fotografierea in spatii slab iluminate, cu un nivel de lumina de doar -6.5 EV .

Conectivitate imbunatatita

Oferind conectivitate Wi-Fi® 2,4GHz si Bluetooth® incorporata , utilizatorii pot partaja cu usurinta orice cu ajutorul aplicatiei Camera Connect, iar autentificarea WPA/WPA2/WPA3 asigura o conexiune securizata. Pentru utilizatorii de iPhone, EOS R8 este certificat iOS MFITM   pentru descarcare directa si operare fara probleme. EOS R8 poate fi folosit pe post de camera web datorita compatibilitatii USB video device class (UVC)/ USB audio device class (UAC). Utilizatorii cu abonament image.canon pot folosi Neural Network Image Processing Tool , pentru reducerea avansata a zgomotului si a efectului de moiré, pentru a obtine imagini cu aspect natural, in format JPEG si HEIF.

De asemenea, Canon a actualizat si image.canon, oferind posibilitatea de integrare cu Adobe® Lightroom® si compatibilitate cu o gama de servicii corporative, inclusiv Frame.io si conturi Google PhotoTM  .

Un obiectiv mic si usor cu zoom, pentru utilizare zilnica

RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM este un obiectiv mic si usor, cu 2x zoom si distanta focala de 24-50mm, o alegere excelenta pentru utilizatorii care vor sa isi imbunatateasca aptitudinile de fotografiere si filmare pentru portrete, interioare sau calatorii. Obiectivul ofera stabilizare avansata a imaginii de pana la 4,5 stops, care creste la 7 stops cand este folosit impreuna cu un aparat foto EOS R cu IBIS, ajutand utilizatorii sa filmeze si sa fotografieze in conditii de luminozitate redusa fara trepied. Motorul de focalizare STM este rapid si silentios, iar obiectivul ofera un inel de control pe care utilizatorii il pot personaliza si folosi pentru a schimba intre diferite moduri, pentru a fotografia si filma asemenea profesionistilor. Folosind avantajele monturii RF, obiectivul RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM poate fi utilizat impreuna cu aparatele foto din seria EOS R, fiind compatibil cu functiile incorporate ale acestora pentru imbunatatirea imaginii, inclusiv panoramare in modul Scena si corectia variatiei distantei focale la filmare.

Mai multe detalii despre EOS R8 gasiti aici si despre obiectivul RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM aici.

Caracteristici principale EOS R8

• Senzor CMOS full-frame, de 24,2 megapixeli

• Inregistrare video 4K 60p supraesantionata, folosind toata latimea senzorului 6K si Full HD cu 180cps

• Vizor electronic cu rezolutie mare de 2,36 milioane de puncte, ce functioneaza cu pana la 120cps rata de refresh

• Detectare inteligenta a subiectului pentru animale, vehicule si oameni

• Wi-Fi si Bluetooth pentru conexiune permanenta

Caracteristici principale RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM

• Obiectiv cu zoom standard 2x care acopera zona grandangulara pornind de la 24mm

• Stabilizare optica a imaginii de pana la 4,5 stops

• Pana la 7 stops prin sincronizarea stabilizarii din obiectiv (OIS) si din aparat (IBIS)

• STM tip leadscrew pentru AF mai lin la filmare

• Design compact si usor de folosit

Despre Canon Europe

Canon Europe este partea EMEA a Canon Inc, furnizor global de tehnologii si servicii de imagistica. Canon Europe isi desfasoara activitatea in aproximativ 120 de tari, are aproximativ 12.850 de angajati in toata regiunea si contribuie cu aproximativ un sfert la veniturile globale anuale ale Canon. 

Fondata in 1937, dorinta de inovatie permanenta a adus compania Canon printre cele mai bune companii din lume in domeniul imagisticii, in decursul a celor 80 de ani de activitate. Compania isi propune sa investeasca in domeniile care conteaza si sa fructifice toate oportunitatile de dezvoltare, de la aparate foto, la imprimante comerciale si echipamente industriale, la tehnologii in domeniul sanatatii.

Filosofia companiei Canon este Kyosei – ‘Traim si muncim impreuna pentru binele tuturor’. In EMEA, Canon Europe este preocupata de reducerea impactului companiei asupra mediului inconjurator si implica utilizatorii in acest demers prin produsele, solutiile si serviciile pe care le ofera.

Canon redefineste mereu lumea imagisticii pentru binele cel mai inalt al umanitatii. Prin intermediul tehnologiei noastre si datorita spiritului nostru inovator, redefinim limita imposibilului si oferim oamenilor noi perspective de a privi lumea.

Pentru mai multe informatii despre Canon Romania, accesati: www.canon.ro

Autori

foto
CANON ROMANIA SRL