loader

Bogdan Campianu se alatura EY Romania ca Director Executiv in departamentul de Asistenta in Tranzactii

Bogdan Campianu, investment banker experimentat care a participat la unele dintre cele mai importante tranzactii de pe piata romaneasca, la fel ca si la unele dintre cele mai mari listari pe bursa din Romania, s-a alaturat EY ca Director Executiv al echipei de Corporate Finance, ce acopera serviciile pentru fuziuni si achizitii (M&A), si servicii de asistenta in obtinerea de finantare si atragerea de capital

De asemenea, Bogdan va fi implicat in dezvoltarea serviciilor EY specifice pietelor de capital.

 

Ne dorim sa continuam expansiunea semnificativa a zonei de Corporate Finance. Pe masura ce pietele se redreseaza dupa cinci ani de criza, biroul din Bucuresti tinteste sa conduca revenirea fuziunilor si achizitiilor – atat in Romania, cat si in regiune. Experienta semnificativa pe care a acumulat-o Bogdan va sustine extinderea bazei noastre de clienti in acest domeniu si configurarea celei mai specializate echipe din Romania”, spune Florin Vasilica, partenerul si liderul departamentului de Asistenta in Tranzactii al EY Romania.

 

Anterior venirii la EY, Bogdan a lucrat mai mult de noua ani la Raiffeisen Capital&Investment (RCI), din care in ultimii sapte ani ca membru in consiliul director si ca lider al departamentului Piete de Capital. Bogdan a coordonat echipa implicata in oferta publica secundara a Transgaz (2013), listarea Fondului Proprietatea (2011) precum si in alte tranzactii notabile.

 

În abordarea noului rol, Bogdan vine cu o experienta extinsa in structurare, negocierea si implementarea tranzactiilor, obtinuta prin implicarea in tranzactii mari si complexe de tip M&A, precum achizitia diviziei de retail a Citibank de catre Raiffeisen Bank, achizitia unei afaceri din sectorul agricol de catre un fond de investitii, achizitia Delaco de catre Bongrain, etc. De asemenea, Bogdan are experienta obtinuta in coordonarea tranzactiilor ce au implicat participatii semnificative in companii listate local reprezentand interesele unor jucatori importanti ca Advent International, Uniqa Group, SAB Miller, Enterprise Investors, PPF Investments si altii.

 

Reteaua EY va reprezenta o deschidere spre noi oportunitati pe masura ce piata incepe sa isi revina si sa creasca atat in Romania, cat si in regiune. Întreaga gama de servicii pe care o oferim in zona consultantei si asistentei in afaceri ne permite sa lucram cu echipe interdisciplinare care furnizeaza servicii de valoare adaugata in tranzactii complexe.”, spune Bogdan Campianu.

 

În urma cu un an am reasezat practica de Asistenta in tranzactii pe un nou drum, cu focus pe servicii de tip corporate finance, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Acum facem un nou pas in dezvoltarea acestor servicii, care cresc in importanta in oferta noastra pe piata locala si devin o componenta-cheie a organizatiei noastre. Cu siguranta, Bogdan va juca un rol catalizator in dezvoltarea serviciilor noastre de asistenta in tranzactii si piete de capital, ca si a portofoliului de clienti”, declara Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL