loader
Biris Goran asista Monsson Group in tranzactia privind parcul fotovoltaic de 1.044 MW din judetul Arad

Biris Goran asista Monsson Group in tranzactia privind parcul fotovoltaic de 1.044 MW din judetul Arad

Societatea de avocatura Biris Goran a asistat Monsson Group pe partea de tranzactie cu privire la acest proiect unicat, datorita magnitudinii acestuia – cel mai mare parc fotovoltaic de acest fel din Europa

Monsson, cel mai mare dezvoltator de proiecte de energie verde din Romania, a semnat un acord cu Rezolv Energy pentru finalizarea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa pana la finalul primului trimestru din 2023, ce va fi situat in judetul Arad.

Societatea de avocatura Biris Goran a asistat Monsson Group pe partea de tranzactie cu privire la acest proiect unicat, datorita magnitudinii acestuia – cel mai mare parc fotovoltaic de acest fel din Europa si continua sa fie alaturi de dezvoltator in procesul de autorizare pana la etapa “ready-to build” a centralei fotovoltaice.

Tranzactia a durat mai putin de doua luni si a fost facuta posibila datorita efortului conjugat a mai multe firme de avocatura, precum si consultanti din Romania – KPMG in calitate de  consultant principal pentru fuziune si achizitie (M&A), Biris Goran SPARL in colaborare cu echipa Berechet Rusu Hirit in calitate de consultant juridic al Monsson, iar Clifford Chance consultant juridic al Rezolv Energy.

Centrala fotovoltaica va avea o putere instalata de pana la 1.044 MW, avand in plan sa includa o solutie de ultima generatie de stocare a energiei. Productia anuala de energie a acestui parc fotovoltaic poate acoperi necesarul de energie pentru peste 1 milion de gospodarii si va genera peste 500 de noi locuri de munca in urmatorii trei ani.

Ne bucura mult faptul ca am facut parte dintr-un proiect care va permite accesul la energie curata, fara subventii, cu un pret stabil atat pentru consumatorii industriali cat si comerciali. Suntem intotdeauna gata sa ajutam clientii precum Monsson Group, ale caror proiecte contribuie inclusiv la atingerea obiectivelor de tara cu privire la cresterea gradului de independenta energetica, precum si reducerea emisiilor nete la zero” a declarat Teodora Motatu, Partener Biris Goran si coordonatorul tranzactiei.

Echipa Biris Goran a strans laolalta un grup puternic de experti – Teodora Motatu, Partener in cadrul practicii de Corporate/M&A, Dana Dunel-Stancu, Head of Energy & Sustainability Practice, Gabriel Biris, Ruxandra Jianu si Sorin Biban, Parteneri in cadrul practicii de Taxe si Kira Bujduveanu, Senior Associate in cadrul practicii de Corporate /M&A.

Biris Goran este o societate de avocatura de business infiintata in 2006, cu o echipa formata din peste 45 de avocati si consultanti fiscali. Biris Goran ofera servicii de avocatura de business cu accent deosebit pe taxe, real estate, drept societar, achizitii si fuziuni, concurenta, litigii, dreptul muncii, protectia datelor si insolventa. Biris Goran si echipa sa au fost incluse cu regularitate printre cele mai bune firme de avocatura din Romania de ghiduri precum Chambers Europe si European Legal 500.  

Autori