loader

BearingPoint este recunoscut ca un furnizor reprezentativ pentru solutii Solvency II de catre Gartner Market Guide

Gartner a evaluat si a apreciat BearingPoint in mod pozitiv pentru sprijinul sau in ceea ce priveste Pilonul 3 (aspecte de raportare), viabilitatea ca furnizor, capacitatile generale si optiunile de implementare.

Firma de consultanta in management si tehnologie BearinPoint, care se afla in randul celor mai mari furnizori de software pentru raportare, a fost evaluata, alaturi de alti 20 de furnizori, in recentul Ghid de piata pentru solutii Solvency II de catre Juergen Weiss, analist Gartner. Raportul analizeaza in detaliu piata de solutii pentru Solvency II si identifica 5 tipuri de furnizori.

 

Cu solutia sa software standard pentru Solvency II, ABACUS/Solvency II, BearingPoint este considerat a fi un “single-pillar vendor” si a primit o apreciere pozitiva pentru Pilonului 3 din cadrul de reglementare Solvency II, tratand cerintele de raportare calitativa si cantitativa. In plus, BearingPoint a primit scor pozitiv pentru viabilitatatea ca furnizor, capacitatile generale si optiunile de implementare.

 

Dr. Maciej Piechocki, Partener la BearingPoint a precizat: “Suntem foarte multumiti ca Gartner recunoaste solutiile noastre de raportare ABACUS/Solvency II, care faciliteaza asiguratorilor conformitatea cu cerintele de raportare ale Solvency II identificate de catre EIOPA, precum si cu statisticile pentru asigurari ale BCE (Banca Centrala Europeana), ECB add-ons. Credem ca acest lucru demonstreaza ca platforma noastra de software este la standarde foarte inalte printre solutiile de raportare pentru asigurari. BearingPoint monitorizeaza continuu schimbarile si cerintele de reglementare, furnizand in acelasi timp clientilor sai asistenta in ceea ce priveste raportarea.”

 

Recent, BearingPoint a anuntat ca a lansat cu succes solutia pentru raportarea Solvency II pentru clientii sai din Europa. Pentru multe intreprinderi, termenul limita pentru depunerile pentru faza pregatitoare, conform Sovency II, a fost 3 iunie 2015. Multumita ABACUS/Solvency II, clientii au generat si au trimis rapoartele solicitate catre autoritatile locale de supraveghere in mai multe tari europene. Rapoartele au fost trimise catre Banca Centrala a Irlandei, PRA in Marea Britanie, BaFin in Germania, IVASS in Italia, ACPR/Bank in Franta si FMA in Austria.


Printre clientii BearingPoint sunt incluse companii internationale de asigurari mici, mijlocii si mari, cuprinzand peste 200 de entitati de raportare in 21 tari europene. De la lansarea produsului in 2011, BearigPoint este lider in raportarea pentru Solvency II. Solvency II este o Directiva UE (2009/138/EC) de raportare reglementata pentru asiguratori.
 

Solutia de raportare pan – europeana BearingPoint ofera un numar de beneficii aditionale asiguratorilor: agregari flexibile de date, incluzand integrarea completa a capabilitatilor in modele IT complexe, functii de raportari statutare si de management incluzand XBRL, capacitati de prezentare in mai multe limbi, raportare statistica de asigurare (ECB add-ons la Solvency II), precum si retea de consultanti Solvency II in intreaga Europa. Mai mult, revizuirile datorate schimbarilor de reglementare sunt implementate central in ABACUS, ajutandu-i astfel pe asiguratori sa evite adaptari continue si testari in-house. Aceasta functie este atractiva nu doar pentru jucatorii globali precum Zurich Insurance Group, ci si pentru companiile de asigurare mici si mijlocii din Europa, care altfel ar trebui sa se confrunte cu riscurile si costurile in incercarile lor de „a se descurca singuri”.

 

Despre ABACUS/Solvency II
ABACUS/Solvency II faciliteaza un proces de raportare end-to-end, ce poate fi auditat si care se supune cerintelor Solvency II, de la validare de date, proces de sign-off si transferul raportarilor cantitative si calitative in format XBRL. Produsul se bazeaza pe platforma ABACUS dezvoltata de BearingPoint, care este folosita la scara larga de catre companii din intreaga Europa pentru a indeplini cerintele de raportare conform Basel III, EMIR si alte directive. BearingPoint lucreaza indeaproape cu autoritatile de reglementare ca parte din procesul de dezvoltare al ABACUS, mentinandu-si astfel pozitia de lider in expertiza si tehnologie de raportare. Pentru mai multe informatii despre ABACUS/Solvency II, va rugam sa accesati: www.abacus-solution-suite.com.

Autori

foto
BEARINGPOINT SRL