loader
ASRO, AAI si ENVISIA au organizat evenimentul “ SR ISO 37000, Girul Calitatii in Guvernanta”

ASRO, AAI si ENVISIA au organizat evenimentul “ SR ISO 37000, Girul Calitatii in Guvernanta”

Cu aceasta ocazie 15 experti in guvernanta au dezbatut principiile standardului privind guvernanta organizatiilor

Conferinta “SR ISO 37000, Girul Calitatii in Guvernanta”, organizata de ASRO, AAI si ENVISIA- Boards of Elite, pe 27 octombrie, la Bucuresti, si-a propus sa aduca impreuna standardele si guvernanta intr-un exemplu de reusita a alinierii mai multor parti interesate care au colaborat in scopul adoptarii in Romania a standardului international ISO 37000 privind guvernanta organizatiilor, un standard care a intrunit votul celor 44 de tari la nivel mondial, printre care si Romania.

Conferinta a promovat principiile incluse in standard pentru ca, doar respectand aceste principii, companiile pot beneficia de o administrare responsabila, un comportament etic si o activitate eficace, rezultate ce contribuie in mod proactiv la dezvoltarea si bunastarea durabila, asigurand astfel premisele indeplinirii  nevoilor generatiilor viitoare.

"Consideram ca nu doar Romania se afla intr-un moment de rascruce in ceea ce priveste calitatea actului de guvernare, ci intreaga lume. Ne aflam  constant sub presiunea nevoii de asigurare a competitivitatii companiilor, a provocarilor climatice, a cresterii diferentelor si inechitatilor socio-culturale sau a evolutiilor macroeconomice negative. Standardul ISO 37000 privind guvernanta organizatiilor creeaza punti peste granite prin asigurarea unui limbaj comun in domeniul guvernantei, precum si garantia ca daca standardele sunt respectate, promisiunea facuta catre client este adevarata. Suntem extrem de bucurosi ca ASRO, AAI si Envisia- Board of Elites, au cooperat in scopul promovarii standardului SR: ISO 37000 privind guvernanta organizatiilor", au declarat reprezentantii ASRO, AAI si ENVISIA”

Panelul 1 a fost dedicat standardizarii si a fost moderat de Directorul General ASRO, Iuliana Chilea. La panel au participat membri marcanti ai comunitatii de business din Romania, care au evidentiat importanta standardelor, nu doar pentru mediul de afaceri, ci pentru intreaga comunitate. Povestea standardului ISO 37000 privind guvernanta organizatiilor, a fost prezentata de Dr. Victoria Hurth, care a coordonat grupul de lucru ce a elaborat standardul ISO 37000, si care a confirmat ca principalele beneficii pe care acesta le aduce sunt increderea si responsabilitatea.

Panelul 2 - moderat de Simona Fatu, Presedinte al Consiliului Director al AAI a adus in prim-plan diferentele de opinie ale vorbitorilor aflati in pozitii si interese diferite in raport cu companiile despre al caror scop au vorbit. Nu a existat aceeasi opinie nici in privinta modului in care se imparte valoarea adaugata creata de companie sau in legatura cu functiile responsabile de elaborarea obiectivelor generale ale acesteia. Insa cu totii au agreat ca pentru a exista si a se dezvolta, companiile au nevoie de alinierea tuturor celor trei concepte de scop, obiective si mod de impartire a valorii intre partile interesate, iar potrivit standardului, acesta este rolul principal al celor care  guverneaza societatile.   

Panelul 3 a fost un schimb intens de idei despre rolul administratorilor neexecutivi, aflati in structurile de guvernanta ale societatilor si despre provocarile din practica cu care acestia se confrunta, despre nevoia reala sau nu de standardizare pentru o buna guvernanta.  Dialogul moderat de Adriana Lobda, Co-Fondator Envisia Boards of Elite, a adus in fata audientei perspectivele panelistilor cu experiente diverse, acestea conducand in majoritate catre nevoia de educare continua a administratorului neexecutiv in demersul de a face fata unui mediu complex, volatil si incert, pentru a asigura alinierea intereselor partilor interesate in beneficiul organizatiei.

Evenimentul a avut loc in format hibrid, live si online, iar inregistrarea poate fi accesata pe youtube

https://youtu.be/GUscBGhwFec

Mai multe detalii despre eveniment la: https://www.asro.ro/sr-iso-37000-girul-calitatii-in-guvernanta/

Standardul poate fi achizitionat de pe magazinul online asro - https://magazin.asro.ro/ro/standard/277533

Despre ASRO

Organismul National de Standardizare – este platforma nationala pentru elaborarea si adoptarea standardelor europene si internationale.

Ca parte a comunitatii globale de standardizare, fiind membru al ISO, IEC, CEN, CENELEC si ETSI, ASRO joaca un rol important in punerea la dispozitie, pentru o gama tot mai larga de parti interesate, a unui cadru usor accesibil, necesar pentru participarea la activitatea de standardizare a acestor organizatii si accesul la standarde.

Contact: https://www.asro.ro

Despre AAI

Asociatia Administratorilor Independenti (AAI) reuneste profesionisti aflati in structurile de guvernanta ale societatilor cu precadere membri ai consiliilor de administratie, consiliilor de supraveghere. Misiunea AAI este de crestere permanenta a profesionalismului membrilor sai si de promovare a standardelor de guvernanta.  AAI este membru ecoDa - Confederatia Europeana a Institutelor si Asociatiilor Directorilor Neexecutivi - platforma europeana care reuneste asociatiile profesionale reprezentative din tarile europene. Pentru mai multe detalii va rugam accesati https://www.administratorindependent.ro/

Despre ENVISIA

ENVISIA este prima scoala de afaceri din Romania dedicata membrilor consiliilor de administratie, executivilor C-suite, precum si specialistilor cu inalta expertiza care vizeaza aceste pozitii. Misiunea Envisia este de a dezvolta prin educatie si servicii specializate, generatii de directori care intruchipeaza profesionalismul, conduita etica si responsabilitatea, adaugand valoare intreprinderilor si comunitatii. Envisia promoveaza activ practici de guvernanta corporativa responsabila, pregatind companiile si consiliile lor de administratie pentru ritmul contemporan al provocarilor curente si viitoare.

Aflati mai multe despre noi la envisia.eu

Autori

foto
ASOCIATIA ADMINISTRATORILOR INDEPENDENTI (AAI)