loader
Aproape 100.000 de romani au aplicat la joburi pe BestJobs in luna ianuarie

Aproape 100.000 de romani au aplicat la joburi pe BestJobs in luna ianuarie

Cei mai multi aplicanti au fost cei cu o experienta de peste 5 ani

Romanii au inceput anul cu planuri sa-si schimbe jobul. Aproape 100.000 si-au cautat job pe BestJobs in ianuarie, aplicand in medie la 6 posturi disponibile in platforma.

Cei mai multi dintre candidatii care au aplicat la joburi in luna ianuarie, au o experienta de peste 5 ani de zile (51%) si au varste cuprinse intre 25 si 34 de ani (34,4%), urmati de cei cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani (21,7%). Prin comparatie, cei sub 25 de ani au fost mai putin interesati de un nou job la inceput de an, insa se observa o crestere usoara comparativ cu ultima luna din 2020.  In continuare, si in luna ianuarie a acestui an femeile conduc clasamentul, acestea fiind responsabile cu peste jumatate (54,8%) dintre aplicarile la joburi.

Dinamica pietei muncii a fost vizibila cu precadere in Bucuresti si Ilfov, unde au fost inregistrate aproape 300.000 de aplicari, urmate de judete precum Timis (aproape 100.000 de aplicari), Cluj Napoca (cu peste 47.000 de aplicari), Brasov si Iasi (cu circa 40.000 de aplicari fiecare). In ansamblu, candidatii au cautat joburi in special in domenii precum financiar contabil, inginerie, transporturi, IT&C si medical & pharma.

Joburile remote, care au putut fi desfasurate de acasa (work from home), continua sa fie la mare cautare si in acest an. Astfel, in luna ianuarie s-au inregistrat aproape 60.000 de cautari de job-uri remote si au fost peste 25.000 de candidati care au aplicat la astfel de job-uri, disponibile pe platforma Bestjobs.

Din totalul locurilor de munca activate in luna ianuarie pe platforma de recrutare Bestjobs, mai mult de jumatate (54%) au fost din categoria white collar, 21% au fost joburi din categoria blue collar, in timp ce 25% au fost joburi pentru pozitii de management si coordonare echipe.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicari a fost condus in luna ianuarie de catre Enel (cu peste 7.000 aplicanti), Alpha Bank Romania (peste 3.000 aplicanti), Allianz Technology (peste 3.300 aplicanti), A&D Pharma (peste 2.400 aplicanti) si Pepco Retail (peste 2.200 aplicanti). Pentru trei luni la rand, Enel este angajatorul care a atras cei mai multi candidati de pe Bestjobs si conduce inclusiv clasamentul in ceea ce priveste aplicarile directe ale candidatilor, direct pe pagina de profil a companiei.


Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 20 ani in domeniu, BestJobs a fost implicata in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie si servicii conexe recrutarii pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare, recrutare si de dezvoltare profesionala si personala. In orice moment, pe Bestjobs sunt peste 4,5 milioane de profesionisti conectati la piata muncii, peste 25.000 de joburi si peste 150 de specialisti in dezvoltare profesionala si personala (coachi, mentori, terapeuti, avocati si alte tipuri de specialisti).

 

 

 

Autori

foto
BESTJOBS RECRUTARE SA