loader
Apel catre autoritatile romane pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Apel catre autoritatile romane pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Exonia este in faza finala de implementare a celei mai moderne fabrici de productie a ambalajelor biodegradabile din Romania

Fabrica de ambalaje Exonia solicita urgent ajutorul autoritatilor pentru inceperea imediata a productiei de ambalaje pentru BIOCIDE necesare spitalelor, a materialelor necesare la ambalarea medicamentelor si a alimentelor destinate personalului medical si cetatenilor aflati in carantina!

Exonia este in faza finala de implementare a celei mai moderne fabrici de productie a ambalajelor biodegradabile din Romania, care, la solicitarea producatorilor interni de medicamente, a spitalelor si a altor institutii publice in contextul actualei pandemii de coronavirus, va produce lunar peste 200 tone de materiale necesare la ambalarea medicamentelor de prima necesitate, a biocidelor, a mastilor de unica intrebuintare si a alimentelor ce vor fi livrate persoanelor aflate in carantina si nu numai.

"In momentul demararii proiectului noii noastre fabrici nu stiam cat de utila va fi aceasta capacitate de productie in contextul pandemiei globale cu care ne confruntam astazi. Suntem in faza finala a proiectului, toate utilajele fabricate de catre producatorul german Garant Maschinenhandel GmbH sunt deja livrate si asteapta echipa de tehnicieni a furnizorului pentru a putea fi puse in functiune", a declarat domnul Tiberiu Stoian, fondator al Fabricii de Ambalaje Exonia.

Problema cu care se confrunta noua fabrica este imposibilitatea de a intra in Romania in contextul restrictiei de circulatie a persoanelor, a echipei de tehnicieni germani, singurii in masura sa poata pune in functiune liniile tehnologice si care le pot preda operatorilor romani.

"Am solicitat autoritatilor romane, Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri,  Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si, respectiv Politiei de Frontiera sa gaseasca o solutie de emitere a unei autorizatii speciale de acces pe teritoriul national a echipei de tehnicieni care in termen de maxim 10 zile pot pune in functiune liniile tehnologice la capacitatea maxima, pe masura solicitarilor multiple ale unitatilor medicale. Imediat ce vom obtine aceste permise de libera trecere, vom trimite de urgenta un avion privat charter in Germania pentru a aduce in cel mai scurt timp echipa de tehnicieni ai producatorului echipamentelor noastre.

Vom procesa gratuit pe toata perioada starii de urgenta, la pret de cost, toate ambalajele medicale care vor fi solicitate de producatorii romani de medicamente si solutii de dezinfectare. Intreaga echipa Exonia este disponibila sa lucreze 24/7 pentru a putea asigura livrarea tuturor ambalajelor medicale in cel mai scurt timp posibil", a adaugat doamna Nadia Stoian, Director de comunicare al portalului Exonia.ro

Fabrica de Ambalaje Exonia a fost infiintata in 2003, face parte din Grupul Exonia Holding, are 124 de angajati, circa 2.700 de clienti si o cifra de afaceri medie de 5 milioane de euro.

Investitia in noua capacitate de productie Exonia de la Iasi, se deruleaza incepand din anul 2018 prin proiectul „Crearea capacitatii avansate de productie la EXONIA HOLDING SRL pentru productia de materiale imprimate personalizate inovative prin imprimare flexografica", co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020.

Pentru a vizualiza apelul puteti consulta si documentul de mai jos:

Autori

foto
EXONIA PRODUCTION SRL