loader
Antreprenorul Cristian Covaciu reprezinta Romania in finala EY World Entrepreneur Of The Year 2017, care incepe astazi la Monte Carlo

Antreprenorul Cristian Covaciu reprezinta Romania in finala EY World Entrepreneur Of The Year 2017, care incepe astazi la Monte Carlo

Romania – pentru a treia oara prezenta in finala mondiala EY Entrepreneur of the Year.

A saptesprezecea editie a forumului EY World Entrepreneur Of The Year incepe astazi la Monte Carlo si se va incheia pe 11 iunie 2017. 59 de antreprenori calificati din 49 de tari vor concura pentru marele premiu care va fi anuntat in cadrul ceremoniei de premiere de pe 10 iunie.

 

Romania va fi reprezentata in competitie de Cristian Covaciu, Director General IPEC, castigatorul titlului EY Entrepreneur Of The Year 2016 in Romania. “Merg la Monte Carlo increzator si cu dorinta de a demonstra ca antreprenoriatul romanesc concureaza de la egal la egal cu reprezentantii tarilor cu traditie indelungata,” a declarat Cristian Covaciu.

 

Compania pe care a fondat-o in 1990 a devenit unul dintre cei mai mari jucatori globali din domeniul produselor de menaj si portelan superior. IPEC are un venit anual de peste 22 milioane EUR, 800 de angajati si 250 de roboti industriali. Cu 40 de milioane de piese realizate anual, firma e responsabila de 1% din productia mondiala de farfurii.

 

Premiul EY World Entrepreneur Of The Year 2017 se va acorda pe baza a sase criterii, definite astfel incat fiecare candidat sa aiba sanse egale in competitie: spirit antreprenorial, creare de valoare, directie strategica, impact national si global, inovatie si integritate personala.

 

Printre castigatorii anteriori ai prestigiosului titlu World Entrepreneur Of The Year se numara: Manny Stul – Chairman si Co-CEO Moose Enterprise Holdings (Australia), Mohed Altrad - CEO Altrad Group (Franta), Uday Kotak – Vice-Presedinte si Managing Director Kotak Mahindra Bank Limited (India), Hamdi Ulukaya - Fondator si CEO Chobani Inc. (SUA) si Guy Laliberté, Fondator si CEO, Cirque du Soleil (Canada).

 

"Competitia World Entrepreneur Of The Year este locul in care se intalnesc, anual, cei mai buni antreprenori din 49 de tari. Suntem mandri ca Romania participa pentru al treilea an consecutiv. Cristian Covaciu va fi sustinut in aceasta finala mondiala de delegatia nationala, formata din oameni de afaceri romani si din reprezentanti EY Romania,” spune Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania.

 

Alaturi de ceremonia de premiere, programul din acest an include un summit dedicat afacerilor de familie, sesiuni de discutii despre impactul social al antreprenorilor, transformarea digitala si viitorul fortei de munca.


Printre personalitatile care vor sustine discursuri se numara:
• Willam P. Lauder – Executive Chairman The Estée Lauder Companies Inc.;
• Andrea Illy, Chairman illycaffè;
• Mark Cuban – antreprenor in serie si proprietar al Dallas Mavericks;
• Kate Winslet – actrita;
• Vivienne Ming – cofondator si Managing Partner Socos;
• Manny Stul – Chairman si Co-CEO Moose Enterprise Holdings (castigatorul de anul trecut al premiului World Entrepreneur Of The Year).

 

Lista completa a vorbitorilor si reprezentatilor fiecarei tari participante la competitia din acest an este disponibila la www.ey.com/weoy.
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL