loader

Angajatori de Top devine primul eveniment hibrid din Romania

Evenimentele de acest tip, denumite de tip hibrid sau mixt, cele care au si o componenta fizica si una virtuala, sunt foarte dezvoltate in alte tari. In Romania conceptul este lansat in premiera de cel mai mare targ de cariera: Angajatori de Top.

„Ne propunem ca Angajatori de TOP sa fie un eveniment de referinta iar pentru a face acest lucru in fiecare an aducem innovatii in domeniul targurilor de cariera. Anul trecut am lansat in premiera sistemul de CV BarCODE care usureaza foarte mult procesul de aplicare pentru candidati dar si administrarea CV-urilor de catre companii. Anul acesta lansam primul eveniment hibrid de cariera din Romania, care combina avantajele unui eveniment virtual cu interactiunea directa oferita de evenimentul fizic” a declarat Adrian Stanescu, Project manager Angajatori de TOP.

 

Evenimentul fizic Angajatori de TOP, a avut loc la Sala Palatului, pe 12 - 13 aprilie. In cele 2 zile de targ, aproximativ  15 000 de profesionisti cu experienta, absolventi, masteranzi si studenti au participat la cel mai mare eveniment de cariera din Romania. Vizitatorii evenimentului au aplicat cu CV-ul BarCODE pentru joburile deschise de cei 90 de angajatori, au discutat cu reprezentantii companiilor si au participat la cele 25 de workshop-uri si conferinte sustinute in cele doua zile.

 

„Participam de cativa ani la Angajatori de TOP. Este un program care a evoluat de la an la an. Am observat o imbunatatire constanta a organizarii si a strategiei de comunicare (si cu companiile participante si cu publicul tinta)” a declarat Monica Cojocariu, HR Manager, Mazars.

 

 „Asteptarile noastre ca si angajator sunt sa ocupam cat mai mult din joburile disponibile in urma participarii la targ. Recrutam pentru toate cele 3 orase pe care le avem in Romania: Bucuresti, Brasov si Sibiu” a declarat Iuliana Stan, Senior Recruiter, CGS Romania.

 

„Anul acesta, DB Schenker a interactionat cu un numar de peste 1300 de vizitatori care si-au lasat CV-ul pentru una dintre oportunitatile prezente. Am participat si la workshop-ul dedicat programelor de internship, unde am vorbit studentilor despre programele noastre si LearningByDoing. Am intalnit multi tineri in cautarea unui loc de munca, dar si foarte multi specialisti” a declarat Mihaela Lefter, Sef departament HR Academy, DB Schenker.

 

La evenimentul virtual Angajatori de TOP, 24-27 aprilie pe www.hipo.ro, pot participa candidatii care nu au ajuns in cele doua zile ale evenimentului Angajatori de TOP, cei care locuiesc in alte orase sau cei care se afla in afara tarii. Tot ce trebuie sa faca un candidat este sa isi creeze un cont si un CV pe portalul de cariera www.hipo.ro. Procesul dureaza doar cateva minute. Dupa logarea pe www.hipo.ro vor putea accesa platforma 3D a evenimentului Angajatori de TOP care le permite sa discute cu specialistii HR, sa participe la conferinte online si sa aplice la job-urile oferite de angajatori din toata tara.

 

Ce diferentiaza evenimentul virtual Angajatori de TOP de alte proiecte virtuale?

 

  • dimensiunea acestuia. Evenimentul se desfasoara la nivel national si permite participarea companiilor din toate judetele tarii. Momentan suntem in plin proces de inregistrare a companiilor care vor participa la evenimentul virtual Angajatori de TOP. Am observat un interes crescut din partea companiilor din domeniile IT, Telecom, FMCG, productie si inginerie, mai ales din Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi. Companiile care vor sa participe la editia virtuala Angajatori de TOP se pot inscrie contactandu-ne la adresa angajatori@catalyst.ro pana pe 19 aprilie 2013
  • platforma online. Aceasta va oferi vizitatorilor oportunitatea de a interactiona direct cu reprezentantii companiilor si de a participa la webinarii sustinute de specialistii in resurse umane.  Platforma dezvoltata permite interactiunea dintre candidati si companii prin intermediul unei solutii de discutii online.

 

Cateva dintre companiile care au confirmat pana in acest moment sunt: PepsiCo, Raiffeisen Bank, Thales Systems, Emerson, Oracle Romania, Genpact, Hilti Romania, Mysys, Adecco, Synygy Europa, Webhelp, NoBug, Schaeffler Technologies, Netop, Voxility, Macademian, Namco Bandai Romania, etc.

 

„Targul virtual este o continuare a acestui eveniment care le permite si candidatilor din alte orase, sau celor care nu au putut fi prezenti la Sala Palatului, sa acceseze ofertele noastre de angajare” a declarat Lavinia Protopopescu, Senior Recruitment Consultant – Gratuates, Oracle Romania.

 

Mai multe detalii despre editia virtuala Angajatori de TOP vor fi disponibile pe www.hipo.ro

 
Despre Catalyst Solutions

Angajatori de TOP este organizat de Catalyst Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de candidati cu potential. Catalyst Solutions sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor. Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: proiectul Career Innovation Week, Consulting Days si Top Talents Romania, publicatiile anuale „Ghidul Angajatorilor” precum si portalul de cariera www.hipo.ro

Autori

foto
CATALYST SOLUTIONS SRL