loader
AMERISOURCEBERGEN finalizeaza achizitia companiilor ALLIANCE HEALTHCARE

AMERISOURCEBERGEN finalizeaza achizitia companiilor ALLIANCE HEALTHCARE

Achizitia consolideaza rolul de pion principal in inovatia farmaceutica si in accesul pacientilor la sanatate. Indicatorul rezultatului pe actiune a crescut de la $8.90 la $9.10 pentru anul fiscal 2021

AmerisourceBergen Corporation (NYSE: ABC) a anuntat astazi finalizarea achizitiei majoritatii companiilor Alliance Healthcare din portofoliul Walgreens Boots Alliance pentru suma de 6,275 miliarde de dolari in numerar, cu rezerva unui capital de lucru obisnuit si a unei ajustari a datoriei nete, si pentru 2 milioane de actiuni ale actiunilor comune AmerisourceBergen.

Suntem incantati sa finalizam achizitia si sa adresam bun venit echipei talentate de la Alliance Healthcare”, a declarat Steven H. Collis, chairman, presedinte si director executiv al AmerisourceBergen. „Achizitionarea Alliance Healthcare extinde acoperirea si solutiile noastre in domeniul distributiei farmaceutice si contribuie la extinderea calitatii serviciilor catre producatorii globali AmerisourceBergen. Cu Alliance Healthcare, ne vom intari capacitatea de a oferi solutii inovatoare globale de asistenta medicala si vom continua in scopul nostru de a fi uniti in responsabilitatea de a crea un viitor mai sanatos.”

Aceasta tranzactie ofera un mare beneficiu ambelor companii si este un pas logic dupa succesul constant al unei lungi relatii strategice”, a declarat Ornella Barra, director operational, international, Walgreens Boots Alliance, Inc. „Echipele Alliance Healthcare se alatura unui lider global de distributie farmaceutica - AmerisourceBergen, si suntem nerabdatori sa ne continuam lucrul impreuna, ca parteneri strategici.

AmerisourceBergen si Walgreens Boots Alliance vor continua, de asemenea, extinderea si prelungirea acordurilor comerciale pentru a stimula sinergii de crestere suplimentara.

Asteptari pentru anul fiscal 2021

Compania nu ofera estimari financiare anticipative, deoarece anumite informatii financiare, a caror semnificatie probabila nu poate fi determinata, nu sunt disponibile sau nu pot fi estimate in mod rezonabil.

Asteptari pentru anul fiscal 2021 pe o baza ajustata (care nu este conform principiilor generale financiar-contabile)

AmerisourceBergen si-a actualizat estimarea financiara pentru anul fiscal 2021 pentru a reflecta contributia asteptata la inchiderea achizitiei Alliance Healthcare si impactul mediu ponderat al numarului de actiuni al celor 2 milioane de actiuni comune AmerisourceBergen pe care Compania le-a livrat la incheierea tranzactiei. Se asteapta acum:

• Venituri de cel putin 210 miliarde USD, in crestere fata de cresterea veniturilor in intervalul procentual cu o singura cifra; si

• Profitul diluat pe actiune (EPS) ajustat sa se situeze intre 8,90 USD si 9,10 USD, crescut fata de intervalul anterior aflat intre 8,45 USD si 8,60 USD.

Asteptari suplimentare includ:

• Actiuni medii ponderate de cel putin 208 milioane, in crestere fata de asteptarile anterioare cuprinse intre 207 milioane si 208 milioane pentru anul fiscal.

Compania continua sa aiba rezultate solide in toate afacerile sale si preconizeaza o actualizare a restului estimarilor financiare anuntate anterior pentru anul fiscal 2021 in momentul in care va raporta rezultatele pentru al treilea trimestru al anului fiscal 2021. Rezultatele Alliance Healthcare vor fi raportate in capitolul ”Altele” pentru restul anului fiscal 2021.

Va rugam sa consultati informatiile suplimentare referitoare la masurile financiare non-contabile (non-GAAP) de mai jos.

Despre AmerisourceBergen

AmerisourceBergen promoveaza un impact pozitiv asupra sanatatii oamenilor si a comunitatilor din intreaga lume prin dezvoltarea si livrarea de produse farmaceutice si de asistenta medicala. Fiind un lider global in asistenta medicala, cu o baza solida in distributia farmaceutica si solutii pentru producatori, farmacii si furnizori, cream acces, eficienta si fiabilitate de neegalat in industria farmaceutica. Cei 41.000 de membri ai echipei noastre globale contribuie la scopul nostru comun de a crea un viitor mai sanatos. AmerisourceBergen se afla pe locul 10 in Fortune 500, cu venituri anuale de peste 200 miliarde dolari. Mai multe detalii puteti gasi pe investor.amerisourcebergen.com.

Informatii suplimentare cu privire la masurile financiare non-contabile (non-GAAP)

Pentru a completa masurile financiare pregatite in conformitate cu principiile contabile general acceptate din SUA (GAAP), Compania foloseste profitul diluat pe actiune (EPS) ajustat. profitul diluat pe actiune (EPS) ajustat trebuie urmarit in plus fata de masurile financiare calculate si nu in locul acestora, in conformitate cu principiile contabile general acceptate din SUA (GAAP). profitul diluat pe actiune (EPS) ajustat poate varia de la masurile similare ale altor companii, fara a fi comparabile cu acestea .

Profitul diluat pe actiune (EPS) ajustat este prezentat deoarece managementul foloseste aceasta masura financiara care nu este conform principiilor contabile general acceptate din SUA (GAAP),  pentru a evalua performanta operationala a Companiei, pentru a efectua planificarea financiara si pentru a determina compensarea stimulativa. Prin urmare, Compania considera ca prezentarea acestei masuri financiare care nu este conforma principiilor contabile general acceptate din SUA (GAAP) ofera informatii suplimentare utile si faciliteaza analiza suplimentara a investitorilor.

Estimarea pentru anul fiscal 2021 non-GAAP pentru profitul diluat pe actiune (EPS) ajustat exclude elementele semnificative care sunt in afara controlului Companiei sau care sunt inerent neobisnuite, neoperante, imprevizibile, nerecurente sau de natura non-cash. Compania nu furnizeaza estimari anticipative pe baza principiilor contabile general acceptate din SUA (GAAP),  pentru astfel de valori, deoarece anumite informatii financiare, a caror semnificatie probabila nu poate fi determinata, nu sunt disponibile si nu pot fi estimate in mod rezonabil.

Pentru anul fiscal 2021, profitul diluat pe actiune (EPS) ajustat exclude impactul pe actiune al anumitor ajustari, inclusiv castigul din solutionarea litigiilor antitrust; Cheltuiala LIFO (credit); amortizare necorporala aferenta achizitiei; compensarile angajatilor, litigii si altele. In fiecare din aceste cazuri, netul efectului fiscal este calculat utilizand rata efectiva de impozitare aplicabila pentru respectivele elemente. Conducerea considera ca aceasta masura financiara care nu este conform GAAP este utila investitorilor, deoarece elimina impactul pe actiune al elementelor aflate in afara controlului Companiei sau pe care le consideram a nu fi indicatoare ale performantei noastre operationale curente datorita caracterului lor inerent neobisnuit, neoperant, imprevizibil, irecurent sau de natura non-cash.

Autori