loader
A inceput numaratoarea inversa pentru festivalul Saptamana Haferland!

A inceput numaratoarea inversa pentru festivalul Saptamana Haferland!

Mai sunt doar cateva zile pana la debutul celei de-a sasea editii a Saptamanii Haferland, cel mai mare eveniment local dedicat promovarii zonei sasesti din Transilvania, care va avea loc in perioada 2-6 august 2018.

Cea de-a sasea editie a festivalului include localitatile Archita, Roades, Saschiz, Homorod, Rupea, Crit, Mesendorf, Cloasterf, Bunesti si Viscri, avand ca tematica centrala mestesugurile, sub sloganul Festival cu mestesug, sasesc.

Saptamana Haferland asteapta peste 6000 de turisti din Romania si din afara tarii, cu activitati cat mai interesante pentru toate varstele: ateliere de mestesuguri, activitati pentru copii, concerte de jazz si de muzica clasica in bisericile fortificate, proiectii de film, spectacol de teatru, plimbari cu bicicleta, expozitii muzica si dansuri, brunch-uri cu preparate locale si deja celebrul bal sasesc.

Mestesugurile si traditiile din Haferland fac parte din istoria vie a Romaniei, iar participantii la festival vor putea lua parte la ateliere de tamplarie, pielarie, sculptura, tesut, pictura pe mobila, olarit, cojocarie si impletit cu panusi.
Mai mult, participantii la festival vor putea lua parte la un concert cu totul special, pe 4 august, cand vioara Stradivarius Elder-Voicu va ajunge in Haferland pentru un recital sustinut de violonistul Alexandru Tomescu in Biserica Fortificata din Crit.

Un alt element inedit al editiei din acest an il reprezinta expozitia de oldtimers BMW, sustinuta de Automobile Bavaria, astfel ca, tot pe 4 august, la Crit, in ziua principala a festivalului, turistii vor putea admira modelele BMW Isetta, BMW 1600-2 si BMW 2002 tii.

Editia din acest an a festivalului este organizata cu sustinerea sponsorilor Rompetrol, Remarul 16 Februarie, Automobile Bavaria Group, MHS Truck & Bus Group, Selgros, Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti, Hochland, Mikim, Ursus, Bavaria Tour si Schaeffler Romania si a partenerilor Muzeul Astra Sibiu, Asociatia Sasilor din Germania, Cantus Mundi, Colinele Transilvaniei, Icon Arts si Muzeul Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti. Evenimentul este cofinantat de Consiliul Judetean Brasov si de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

Organizatorii evenimentului, Fundatia Michael Schmidt sustinuta de Fundatia Adept, Vecinatatea Femeilor din Saschiz, Primaria Saschiz, Fundatia Mihai Eminescu Trust, Fundatia Tabaluga si Asociatia Nowero Rupea si Primaria Rupea si-au propus sa promoveze nu doar satele sasesti, ci si comunitatea si pe cei care duc mai departe traditiile sasesti in materie de olarit, brodat, pictat sau alte activitati specifice zonei. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.haferland.ro.
 

Autori

foto
FUNDATIA MICHAEL SCHMIDT