loader
10 noi modalitati prin care iti poti creste productivitatea la locul de munca

10 noi modalitati prin care iti poti creste productivitatea la locul de munca

A trecut mai bine de un an de cand am introdus Microsoft 365, solutia completa, inteligenta si sigura care permite angajatilor sa contribuie la dezvoltarea viitoare a organizatiei lor.

Clientii incearca sa-si transforme organizatiile si sa sustina o forta de munca mai diversa si mai mobila decat oricand, si pentru aceasta se bazeaza pe cele mai recente progrese in tehnologie. Clienti precum Goodyear, Eli Lily si Fruit of the Loom utilizeaza Microsoft 365 pentru a-si sustine angajatii la nivel organizational.

Microsoft 365 se dezvolta semnificativ, bazandu-se pe puterea a peste 135 de milioane de utilizatori de Office 365 pe luna. Windows 10 este utilizat pe aproximativ 200 de milioane de dispozitive comerciale si exista o baza de instalare de peste 82 de milioane pentru Enterprise Mobility + Security (EMS). La Conferinta Microsoft Ignite din Orlando, au fost prezentate noi capabilitati ale Microsoft 365, care le permit tuturor sa lucreze la un nivel optim.

1. Microsoft Teams este aplicatia business cu cea mai rapida crestere din istoria Microsoft

Dupa mai putin de doi ani de la lansare, peste 329.000 de organizatii din intreaga lume folosesc Microsoft Teams, inclusiv 87 de companii din Fortune 100. De fapt, 54 de clienti au acum peste 10.000 de utilizatori de Teams, iar Accenture tocmai a trecut de pragul de 100.000 de utilizatori in Teams, fiind lider in domeniu in segmentul companiilor mari. Versiunea gratuita a Teams anuntata recent a crescut si mai mult adoptia.

Continuam sa adaugam noi capabilitati importante pentru a incuraja munca in echipa si colaborarea. Noi functii pentru intalniri dezvoltate pe baza inteligentei artificiale (AI) sunt acum disponibile - inclusiv estomparea fundalului video si inregistrarea intalnirilor. Estomparea fundalului utilizeaza functia de recunoastere faciala pentru a ascunde imaginile din spate in timpul intalnirilor video, iar functia de inregistrare a intalnirilor va permite sa redati in orice moment continutul inregistrat al intalnirii, cu subtitrari si transcriere sincronizate in timp real.

De luna viitoare vor fi disponibile in Microsoft 365 si transmisiuni live si la cerere, astfel incat sa puteti crea si transmite evenimente in Teams, Microsoft Stream sau Yammer, pentru a informa si implica angajatii, oriunde s-ar afla. Din octombrie, angajatii pot viziona continut video pe dispozitive mobile, cu ajutorul aplicatiei mobile Stream pentru iOS si Android, cu suport pentru vizualizare offline. Lucram cu ecosistemul de parteneri de dispozitive pentru a oferi noi terminale optimizate pentru intalniri si apeluri in Teams, incluzand noul Surface Hub 2 care va fi distribuit in al doilea trimestru al anului 2019. Surface Hub 2 este perfect pentru lucrul in echipa dinamic si are un design simplu, modern si inteligent, mai usor de mutat si de ajustat in orice spatiu de lucru.

2. Mariti eficienta Teams pentru a va sustine angajatii, indiferent de rol si de industrie

Extindem eficienta Teams cu experiente noi care sunt adaptate fluxurilor de lucru specifice industriei si rolurilor din cadrul fiecarei companii. De exemplu, noile capabilitati din Teams optimizeaza timpul si efortul angajatilor care au contact direct cu clientii. Cu ajutorul unor noi instrumente de gestionare a agendelor de lucru, managerii pot crea si partaja programe de lucru, iar angajatii pot schimba cu usurinta turele intre ei, pot solicita timp liber si pot vedea cine mai lucreaza, precum si alte anunturi importante. Aceste functii noi vor fi disponibile in luna octombrie. Ca exemplu al modului in care Teams poate permite fluxuri de lucru sigure pentru industriile reglementate, oferim o noua solutie de coordonare a ingrijirii pacientilor, care se integreaza cu sistemele de evidenta electronica a fiselor medicale (EHR) si utilizeaza doua noi caracteristici de mesagerie securizata, adnotari imagine si mesagerie prioritara, ruland catre toti clientii Teams si cu o relevanta deosebita in cadrul institutiilor de asistenta medicala. Astfel, medicii, asistentele medicale si alti clinicieni pot coordona ingrijirea pacientului in timp ce raman in conformitate cu HIPAA si pot evita riscurile de confidentialitate care apar atunci cand personalul medical utilizeaza aplicatii de chat. Noua solutie de asistenta medicala este acum in preview privat.

3. Gasiti totul mai rapid cu Microsoft Search

Microsoft Search, o noua capabilitate de cautare coerenta, va ajuta sa gasiti mai usor ceea ce va trebuie, fara a parasi fluxul de lucru. Caseta de cautare este pusa intr-un loc intuitiv, evident, in aplicatiile Edge, Bing, Windows si Office, astfel incat cautarea este intotdeauna la doar un clic distanta. De asemenea, imbunatatim caseta de cautare, astfel incat nu numai ca puteti gasi rapid persoane si continut similar, dar puteti si sa accesati comenzi pentru aplicatii si sa navigati la alt continut ori de cate ori aveti nevoie - chiar inainte de a incepe sa tastati in caseta de cautare. Deoarece lucrati intr-un ecosistem de informatii, extindem Microsoft Search pentru a va conecta la datele organizatiei dvs., in interiorul si in afara Microsoft 365. Invatand din tiparele de lucru de zi cu zi si actionand inteligent pentru organizatia dvs., Microsoft Graph va personalizeaza experientele din toate mediile de lucru. Extragem impreuna forta tehnologiei Microsoft Graph si AI de la Bing pentru a oferi experiente viitoare mai relevante pentru activitatea dvs.. Aceasta va include raspunsul automat la intrebari precum „Pot sa-mi aduc sotia si copiii intr-o calatorie de lucru?", folosind intelegerea automatizata a textului, care tine seama de lumea reala si o potriveste cu intelegerea politicilor organizatiei. Previzualizati astazi functia Microsoft Search pe masura ce ruleaza in Office.com, Bing.com si in aplicatia mobila SharePoint, cu mult mai multe experiente in Edge, Windows si Office.

4. Creati continut remarcabil cu ajutorul Office 365

Trei functii noi din Office utilizeaza eficienta AI pentru a va ajuta sa creati un continut remarcabil. Ideas este o noua functiune care opereaza pe masura ce creati un document si oferiti sugestii inteligente. In PowerPoint, Ideas recomanda design-uri, layout-uri si imagini. In Excel, Ideas recunoaste tendinte, sugereaza diagrame si identifica valori atipice in datele dvs.. Ideas este disponibila astazi in Excel si va incepe sa ruleze in preview pentru alte aplicatii incepand cu PowerPoint Online. In plus, noile tipuri de date din Excel transforma referintele legate de entitati listate pe bursa si locurile geografice in informatii bogate care pot fi folosite pentru a crea foi de calcul puternice si interactive. Tipurile de date privind actiunile si locurile geografice sunt disponibile astazi si va permit sa obtineti preturi actualizate ale actiunilor, informatii despre companie, populatie, zona si multe altele. In cele din urma, noile capabilitati de recunoastere a imaginilor din Excel fac o fotografie unui tabel de date desenat manual sau tiparit si il transforma intr-o foaie de calcul Excel, facand introducerea datelor la fel de usoara ca fotografierea.

5. Office pentru Mac

Office-ul le permite tuturor sa realizeze mai multe, pe orice dispozitiv, iar Office-ului ii place platforma Mac. Suntem loiali fata de Mac ca terminal de prima clasa si am facut investitii importante in aceasta platforma in ultimul an - incluzand mutarea versiunilor Mac si Windows ale aplicatiilor pe o baza de cod unica si lansarea de noi functii pentru Mac in fiecare luna. De asemenea, am personalizat pentru Mac experiente noi, cum ar fi noua integrare a Touch Bar.

Astazi, anuntam OneDrive Files On-Demand pentru Mac, un serviciu care afiseaza toate fisierele OneDrive in Finder, dar le descarca doar atunci cand aveti nevoie de ele. Fisierele on-demand ofera o conexiune inteligenta la cloud pentru Mac si reprezinta doar un exemplu al eficientei Office pe platforma Mac.

6. Lucrati cu intreaga retea cu ajutorul LinkedIn in Outlook in aplicatiile Outlook si Office

In plus, anuntam doua noi modalitati de a utiliza puterea retelei LinkedIn in cadrul fluxului zilnic de lucru. In curand, cand va veti conecta contul LinkedIn la Office 365, veti putea sa fiti coautor al unor documente cu persoane din reteaua dvs. LinkedIn in Word, Excel si PowerPoint si sa le trimiteti e-mailuri direct din Outlook. In acest fel, board-ul companiei si reteaua dvs. LinkedIn se reunesc, astfel incat sa nu pierdeti niciodata contactul cu persoanele care va pot ajuta sa reusiti, in interiorul sau in afara organizatiei. LinkedIn va ofera si informatii importante despre persoanele din invitatiile dvs., oferindu-va date despre participantii la intalnire, astfel incat sa va puteti pregati rapid si usor pentru intalniri importante. Aceste functii va ajuta sa va concentrati asupra a ceea ce este important, prin furnizarea de informatii si conexiuni direct in fluxul dvs. de lucru, care vor aparea in curand printr-o lansare in etape.

7. Un desktop modern cu Azure

Pentru multe companii, nevoile specifice pe care le au afacerile lor necesita o experienta desktop virtualizata. Astazi, introducem Windows Virtual Desktop, singurul serviciu bazat pe cloud care ofera o experienta Windows 10 pentru mai multi utilizatori, optimizat pentru Office 365 ProPlus si care include actualizari gratuite pentru Windows 7 Extended Security. Cu Windows Virtual Desktop aveti posibilitatea sa implementati si sa scalati Windows si Office pe Azure in cateva minute, cu securitate si conformitate integrate. Autentificati-va pentru a fi anuntat despre disponibilitatea preview-ului.

8. Gestionati-va mai usor mediul de lucru cu centrul de administrare Microsoft 365

Dupa lansarea recenta a noului centru de administrare Microsoft 365, anuntam noi functii pentru a va ajuta sa monitorizati si sa gestionati aplicatii, servicii, date, dispozitive si utilizatori in toate abonamentele dvs. Microsoft 365, inclusiv Office 365, Windows 10 si EMS. Centrul de administrare Microsoft 365 are cateva capabilitati noi pentru a va ajuta sa va gestionati mai bine mediul de lucru, incluzand recomandari bazate pe statistici, o interfata de utilizare mai solida si vizualizari adaptate pentru fiecare dintre administratorii dvs. Pentru a incepe, vizitati admin.microsoft.com.

9. Obtineti cu usurinta conformitate pentru Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR) si multe altele

In lumea reglementarilor complexe si a standardelor elaborate de confidentialitate, clientii ne spun in mod constant ca au nevoie de capabilitatile integrate, inteligente ale Microsoft 365 pentru a obtine in mod proactiv conformitatea in organizatiile lor. Am extins Managerul de conformitate care include acum 12 evaluari din diferite industrii. Experienta unica de etichetare este acum disponibila si in Centrul de securitate si conformitate, ca destinatie unica in care puteti crea, configura si aplica automat politici pentru a asigura protectia si guvernanta datelor sensibile.

10. Securitate sporita pentru specialistii IT

Activitatea pe care o desfasuram in domeniul securitatii la Microsoft ne ofera cea mai larga perspectiva asupra provocarilor si o posibilitate unica de a oferi ajutor. Ne concentram pe trei zone: operatiunile de securitate potrivite pentru dvs., crearea de tehnologie de tip enterprise-class si parteneriate pentru o lume eterogena. Astazi anuntam cateva noi capabilitati de tip enterprise-class care folosesc cloud-ul inteligent si informatiile operationale Microsoft pentru a ajuta organizatiile sa-si protejeze oamenii, dispozitivele si datele.

Un nou suport pentru autentificarea fara parola prin intermediul aplicatiei Microsoft Authenticator este acum disponibil pentru sute de mii de aplicatii conectate la Azure Active Directory, pe care companiile le utilizeaza zilnic. Aproape toate pierderile de date incep cu parole compromise. Astazi, Microsoft a anuntat apusul erei autentificarii prin parola. Nicio companie nu permite eliminarea parolei la nivelul la care o face decat Microsoft.

Microsoft Secure Score este singurul raport de evaluare dinamic pentru securitate cibernetica. Prin utilizarea sa, organizatiile obtin evaluari si recomandari care reduc in mod normal de treizeci de ori sansele unei brese. Va indruma sa luati masuri cum ar fi securizarea conturilor de administrator cu Multi-Factor Authentication (MFA), securizarea conturilor utilizatorilor cu MFA si dezactivarea regulilor de redirectionare a email-urilor de la client. Incepand de astazi, extindem Secure Score pentru a acoperi Microsoft 365 in intregime. In plus, introducem Secure Score pentru volumul de lucru in cloud hibrid din Centrul de securitate Azure, astfel incat sa aveti o vizibilitate deplina asupra domeniului dvs..

In cele din urma, anuntam Microsoft Protection Threat, o experienta integrata de detectare, investigatie si remediere din cadrul endpoint-urilor, email-ului, documentelor, identitatii si infrastructurii in consola de administrare Microsoft 365. Aceasta solutie va ajuta la economisirea a mii de ore, deorece analistii vor automatiza sarcinile mai complexe de securitate.

Asteptam cu nerabdare sa va oferim aceste noi modalitati prin care va puteti dezvolta la locul de munca, de la dezvaluirea creativitatii la consolidarea securitatii. Puteti afla mai multe despre anunturile noastre, puteti vedea toate sesiunile Microsoft Ignite in flux live sau la cerere si va puteti conecta cu experti in Comunitatea Microsoft Tech.

 

 

 

 

 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL