loader

10 companii recunoscute pentru excelenta in HR

Gala Premiilor de Excelenta in Resurse Umane HR Club este singurul proiect prin care, comunitatea de HR, impreuna cu directori generali din cadrul unor companii importante, recunosc profesionalismul in resurse umane, prin acordarea celor mai inalte distinctii in domeniu.

Pe 25 martie a avut loc ceremonia de decernare a premiilor pentru doua categorii, cu sase sectiuni, iar juriul de CEO a acordat si un premiu special.

 

Castigatorii sunt:
1. Management General cu 2 sectiuni:
• Managerul de linie al anului (4 candidati): Radu Florian Pavel, Automotive MCU Software Team Manager, Freescale
• Echipa CEO - HR a anului (10 candidati): Costin Borc (CEO) - Gabriel Matauan (Organization & HR Director), Lafarge Romania

 

2. Proiecte de Resurse Umane cu 4 sectiuni:
• Recrutare si Selectie (6 candidati):
- KPMG Romania & Moldova - KPMG International Case Competition (KICC)
- Lugera – The People Republic - Talentship Lugera

• Managementul Performantei si Recompensarii (5 candidati):
- Flanco Retail - Managementul performantei in Flanco

• Formare si Dezvoltare (23 candidati):
- Coca-Cola HBC Romania - Inspirational Leadership
- Tenaris Silcotub - Men or Women? We Choose Performance

• Strategie de Resurse Umane (31 candidati):
- Enel Romania - Transformare organizationala
- Lafarge Romania - Program de Transformare Organizationala Lafarge Romania - Building our Future... NOW!
- Renault Romania - Mandri de produsele noastre

 

Premiul special al juriului: Banca Comerciala Romana - Noi construim BCR. Din pasiune pentru banking.

 

Anul acesta au castigat inovatorii, cei care au reusit sa abordeze procesele de resurse umane in mod creativ dar si cu impact demonstrat in business. Spre exemplu:


- recrutarea juniorilor prin intermediul unui concurs care presupune rezolvarea in echipa a unor studii de caz inspirate din realitatea de business,
- crearea unui portal de comunicare interna, prietenos si interactiv, care le ofera angajatilor din vanzari posibilitatea de a-si evalua performansa in timp real, corect, echitabil, obiectiv si transparent
- transformarea spatiului industrial intr-un mediu de lucru atractiv pentru femei prin diferite activitati precum adaptarea conditiilor de lucru, dezvoltarea personalului, recrutarea de talente de gen feminin.

 

Pentru desemnarea castigatorilor, juriul, prezidat de catre domnul Eric Faidy, Presedinte, Michelin Central and Southern Europe, a urmarit criterii precum: alinierea proiectului la obiectivele de afaceri ale companiei, eficienta resurselor alocate proiectului (perioada de implementare, personal alocat, tehnologii, sisteme, buget alocat), originalitatea proiectului – factorii diferentiatori fata de alte proiecte, folosirea si indeplinirea indicatorilor de performanta masurabili, impactul proiectului in business si o masurare cantitativa a rezultatelor.

 

Lista celor 40 de companii candidate si a celor 65 proiecte inscrise este disponibila pe microwebsite-ul evenimentului. Sectiunile-vedeta de anul acesta au fost: “Strategie de Resurse Umane” - cu 31 de proiecte candidate, si “Formare si Dezvoltare” - cu 23 de proiecte care s-au intrecut in competitia pentru adjudecarea unui trofeu de Excelenta in Resurse Umane. La fiecare editie, dupa desemnarea celor mai valoroase proiecte de resurse umane ale anului, in cadrul Galei Premiilor de Excelenta HR Club, este editat Manualul de Bune Practici in Managementul Resurselor Umane - un volum ce contine detalierea celor mai apreciate proiecte de catre juriul Galei. Cea mai recenta editie a Manualului cuprinde peste 30 de studii de caz, proiecte inscrise in competitie la Gala Premiilor de Excelenta din anul 2014.

 

La eveniment au participat 250 profesionisti in HR, manageri, directori generali si antreprenori. Seara de Gala a fost spectaculoasa, printre surprize numarandu-se recitaluri ale lui Adrian Nour, Richard Bovnoczki si Trio Zamfirescu.

 

Un alt moment apreciat a fost urcarea pe scena a multiplelor campioane la gimnastica Andreea Raducan si Sandra Izbasa, care au promovat programul de reconversie profesionala a sportivilor care au iesit din activitatea competitionala si intampina dificultati in gasirea unui loc de munca. HR Club, in calitate de reprezentant al comunitatii de resurse umane din Romania, a facut un apel la profesionistii in HR sa se implice in programul Fundatiei Olimpice Romane si sa contribuie la integrarea fostilor sportivi in viata profesionala obisnuita.

 

Acest articol a fost furnizat de HR Club, www.hr-club.ro
 

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL