loader
Pentru o diplomatie economica coerenta si incisiva

Pentru o diplomatie economica coerenta si incisiva

Mai mult lobby guvernamental si o diplomatie incisiva sunt necesare pentru a promova economia romaneasca in strainatate, afirma Adrian Marius Dobre, Vicepresedinte, Camera de Comert Romano-Britanica, si Secretar General, Fundatia Europeana Titulescu.

NE INTREBAM ADESEA CE IMPORTANTA AU INVESTITIILE STRAINE DIRECTE? SUNT CUMVA LEGATE DE EXPORTURI?

In cercurile politice si de afaceri, sau in spatiul public romanesc, dezbaterea asupra atragerii de investitii straine a inceput sa semene din ce in ce mai mult c o "goana dupa aur". Pare a fi o comparatie corecta, tinand cont de faptul ca investitiile straine aduc o valoare adaugata importanta prin tehnologie si management si datorita contributiei la export, generata de infuzia de tehnologie si de management.
Beneficiile nu se opresc aici, putand sublinia, de asemenea, si contributia investitiilor straine directe la PIB, VAB (valoarea adaugata bruta), in special in sectoarele economice precum industria prelucratoare, transport, comert, banci si finante, etc.

 

Puteti citi intreaga opinie in limba engleza, aici.

Autori

foto
CAMERA DE COMERT BRITANICA - ROMANA LONDRA MAREA BRITANIE SUCURSALA ROMANIA (THE BRITISH ROMANIAN CHAMBER OF COMMERCE - ROMANIAN BRANCH) SRL