loader
Economia romaneasca urmeaza calea cea buna catre o crestere sustenabila

Economia romaneasca urmeaza calea cea buna catre o crestere sustenabila

Din punctul nostru de vedere, directia in care merge Romania ramane una pozitiva, iar oportunitatile sunt mult mai mari decat riscurile.

Q: Primul trimestru din 2015 a adus o crestere neasteptata a PIB-ului cu peste 4% comparativ cu T1 din 2014, depasind cele mai optimiste estimari facute de analisti si autoritati. Credeti ca va fi un trend care va continua si in restul anului? Care este parerea dumneavoastra personala despre evolutia economiei romanesti in 2015?


Daniel Kearvell:Cred cu tarie faptul ca economia romaneasca se afla pe calea cea buna catre o crestere sustenabila. Desi acest traseu nu este si nu va fi lipsit de obstacole, exista semne clare de optimism, atat din persepctiva macro-economica, cat si prin prisma modului in care vedem noi, DHL-ul, economia tarii. La DHL, companie express internationala, lidera pe acest segment in Romania, reusim sa facilitam activitatea economica a tarii dintr-o pozitie privilegiata, lucrand cu peste 5,200 de clienti din intregul spectru de business. Anul acesta am observat un numar de investitii si extinederi, in special in sectoarele de prelucrare, textile si productie.  Chiar daca rata noilor investitii si proiecte in Romania nu este semnificativa in mod special, am observat o tendinta de crestere in randul investitorilor semnificativi deja prezenti in tara pentru a se extinde si a investi. Zona Transilvaniei este in mod special un exemplu pentru aceasta dezvoltare. Bineinteles ca aceasta crestere nu ar fi putut sa aiba loc fara o crestere constanta a exporturilor, ceea ce a reprezentant si o caracteristica notabila pentru dezvoltarea clientiilor nostri in anul 2015, si care de asemenea alimneteaza dezvoltarea economiei. 

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici

 

Autori

foto
DHL INTERNATIONAL ROMANIA SRL