loader
Echilibrarea profitabilitatii si a responsabilitatii: Angajamentul RWA catre succes

Echilibrarea profitabilitatii si a responsabilitatii: Angajamentul RWA catre succes

Interviu cu Andreea Hanta, CFO, RWA Raiffeisen Agro Romania

RWA Raiffeisen Agro a experimentat o crestere semnificativa incepand cu infiintarea sa in Romania in 2015. Puteti impartasi factorii-cheie care au contribuit la aceasta expansiune si succes? Factorii-cheie care au contribuit la cresterea si succesul RWA Raiffeisen Agro in Romania sunt afilierea sa cu grupul international si modelul sau de afaceri, promovat la nivel european. RWA a crescut organic, achizitionand treptat locatii de interes in fiecare an.

In 2016, am achizitionat primul nostru depozit in Romania, iar de acolo am extins pas cu pas in fiecare an. Aceste locatii, fie depozite sau silozuri, ne-au ajutat sa dezvoltam alaturi de fermierii nostri. RWA este detinuta de cooperative - astfel incat proprietarii nostri sunt cooperativele de fermieri. De aceea ne consideram parteneri pe termen lung in relatia noastra cu fermierii; este in ADN-ul nostru. Politica noastra comerciala in Romania si parteneriatul nostru cu fermierii au fost cheia succesului nostru. Cei care au ales sa colaboreze cu noi de la inceput, din 2015, au continuat sa o faca si pana acum. Avem o rata de retentie a clientilor de aproape 100%, ceea ce pentru noi este cea mai directa validare pe care am putea-o primi.

Frumusetea agribusiness-ului este ca nu exista doi ani la fel. Trebuie sa fii mereu pregatit pentru neasteptat, pentru ca fiecare an are diferite provocari specifice, cum ar fi seceta, Covid, Ucraina, preturi volatile etc.

Aici puteti citi interviul complet cu Andreea Hanta, CFO, RWA Raiffeisen Agro Romania.

 

Gasiti interviul complet si in documentul de mai jos:

Autori

foto
RWA RAIFFEISEN AGRO ROMANIA SRL