loader
Datele bine administrate vor creste veniturile, vor reduce costurile si vor micsora riscurile

Datele bine administrate vor creste veniturile, vor reduce costurile si vor micsora riscurile

Nu exista neaparat o modalitate buna sau gresita in modul de a pune in practica analiza datelor, trebuie doar sa comuti in matricea analitica si sa incepi cu ceea ce se potriveste mai bine pentru tine si pentru organizatia ta.

Q: Exista o modalitate corecta de a face afaceri care pleaca de la analiza datelor?

Daniel Pana: Business Analytics reprezinta combinatia intre cunoasterea domeniului si toate formele de analiza intr-un mod care creeaza aplicatii analitice concentrate pe venituri economice specifice, unde metoda analitica se refera la competente, tehnologii, aplicatii si practici, astfel incat, continua explorare a datelor sa castige perspective care sa influenteze deciziile de afaceri.

Din ce in ce mai multe persoane cauta in mod activ noi raspunsuri, astfel, descoperirea devine recunoscuta in toata organizatia, si este pusa in practica de oameni din toate pozitiile si de la orice nivel.

Noile tehnologii ne-au oferit oportunitatea de a regandi la ce putem folosi datele, cat de mult si cat de repede le putem folosi – toate acestea pentru exercitarea unor obiective de afaceri mult mai ambitioase. “Granita” este acolo unde se intalnesc lumea fizica si cea digitala, unde putem inregistra tranzactii si evenimente. “Streaming analytics” include aceasta granita, isi ia datele si le proceseaza, cateodata chiar in dispozitivul final.

Nu cu mult timp in urma, foloseam destul de putin datele generate la granita si ne-a luat destul de mult timp sa facem asta. Am salvat datele de tranzactie si le-am analizat mai tarziu prin metode predictive.

In concluzie, nu exista neaparat o modalitate buna sau gresita in modul de a pune in practica analiza datelor, trebuie doar sa comuti in matricea analitica si sa incepi cu ceea ce se potriveste mai bine pentru tine si pentru organizatia ta.

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici

Autori

foto
SAS ANALYTICAL SOLUTIONS SRL