loader
Consumul este scopul, investitiile sunt mijloacele

Consumul este scopul, investitiile sunt mijloacele

Nu trebuie sa uitam de criza economica; ea ne-a invatat lectii importante despre consum, nevoi de investitii si masuri strategice care ar trebui aplicate in timp util.

1. Este 2014 anul in care 'uitam' despre criza economica si incepem un nou ciclu de crestere economica? Care este parerea dumneavoastra personala despre evolutia economiei romanesti in 2014 si mai departe?     

 
Romania a intrat intr-o faza de crestere graduala si acest lucru a fost demonstrat in 2013. Si in 2014 si 2015, previziunile sunt de crestere economica. PIB-ul a crescut, de asemenea, datorita unei evolutii pozitive a exporturilor. In timpul a 8 din cele 12 luni ale anului 2013, volumul lunar de exporturi a depasit 4 miliarde de euro, in timp ce in octombrie 2013, a fost inregistrat cel mai mare volum de exporturi din istoria Romaniei; asadar, cresterea economica din 2013 a fost, in principal, generata de cresterea exporturilor. Asa cum am mai mentionat, prognoza Comisiei Europe, a Fondului Monetar International, precum si a BERD-ului indica o crestere economica atat in 2014, cu aproximativ 2,5%, cat si in 2015. Pericole exista intotdeauna si majoritatea sunt de natura externa, asa cum am observat la ultima criza economica, asadar Romania trebuie sa-si continue reformele si masurile de crestere strategica si sa mareasca volumul investitiilor, care sunt de fapt adevaratul motor al oricarei cresteri economice.   

 

Pentru varianta completa a articolului, va rugam accesati versiunea in limba engleza, aici.

Autori

foto
SOCIETATEA NATIONALA NUCLEARELECTRICA SA