loader

Valoarea estimata a tranzactiilor pe piata din Romania a crescut cu 39% in 2013

Valoarea estimata a tranzactiilor din Romania a ajuns la 1,09 miliarde de USD in 2013, in crestere cu 39% fata de anul precedent, potrivit studiului EY – M&A Barometer Romania 2013. Valorile de tranzactionare au fost facute publice pentru 57 de tranzactii din 147.

Piata romaneasca de fuziuni si achizitii a fost dominata in 2013 de tranzactiile interne, numarul acestora cumuland 56% din total. In 2013, investitorii din Polonia au fost cei mai importanti investitori externi in piata din Romania, cu 4 tranzactii, urmati de cei din Marea Britanie,Turcia, SUA (fiecare cu cate 3 tranzactii) si Rusia, cu doua tranzactii incheiate.

 

Din numarul total de 147 de tranzactii finalizate, 63% au fost incheiate de catre investitori strategici, in timp ce restul au fost incheiate de investitori financiari. Procentul investitorilor financiari a inregistrat o crestere in 2013 fata de 2012, evidentiind faptul ca fondurile private de investitii identifica mai usor obiective potrivite portofoliului lor in Romania.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL