loader
Studiu Deloitte: Perspectiva industriei asigurarilor in 2019

Studiu Deloitte: Perspectiva industriei asigurarilor in 2019

Economia in crestere sustine asiguratorii, dar tendintele pe termen mai lung pot cere unele transformari

Incepand cu anul 2019 care poate sa fie un an de varf pentru asiguratori, provocarile pe termen lung, cum ar fi potentialul de incetinire economica si disputele asupra tarifelor si normele comerciale pot arunca o umbra pe piata asigurarilor.

Perspectiva Asigurarilor din 2019 realizata de Deloitte analizeaza mai atent modul in care aceste tendinte  schimba peisajul si ce inseamna acest lucru pentru asiguratori.

In acest raport, Deloitte analizeaza:

  • Tehnologia - Cloud poate deveni optiunea implicita pentru implementarea tehnologiei. Cum ar putea  transportatorii, sub presiunea de a furniza capabilitati digitale, sa dezvolte aplicatii in Cloud pentru o prelucrare a datelor mai eficienta si o intelegere mai buna?
  • Talent - Tehnologii emergente, o economie de talente deschisa ce transforma forta de munca. Cum isi pot  adapta asiguratorii strategiile de  talent pe fondul cresterii economiei colaborative, a fortei de munca virtuale si a accelerarii automatizarii?
  • Dezvoltare de produs - IoT, InsurTech poate ajuta la lansarea unei noi generatii de politici flexibile. Cum ar putea asiguratorii sa evolueze politici si linii de afaceri pentru a tine pasul cu cerintele emergente ale consumatorilor intr-o economie si societate in schimbare?
  • Regulile de reglementare a riscurilor Cyber ​​se extind la nivel global. Cum ar putea asiguratorii sa raspunda in mod eficient la extinderea supravegherii reglementarii si a asteptarilor de conformitate care implica gestionarea riscurilor cibernetice?
  • Confidentialitatea datelor - Noile reguli de confidentialitate pun asiguratorii intr-o situatie dificila. Cine detine datele asiguratorului si ce trebuie sa faca transportatorii pentru a proteja confidentialitatea, tinand cont de  noile reglementari globale si interne si de extinderea accesului la date prin IoT?

 

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati aici.

 

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL