loader
Studiu: Ce planuri si bugete au romanii pentru sarbatori?

Studiu: Ce planuri si bugete au romanii pentru sarbatori?

Un studiu realizat de OLX arata cati romani si-au facut planuri de vacanta, cum vor petrece si care este bugetul pe care-l au la dispozitie

In ciuda perioadei de vacanta care se apropie cu pasi repezi, peste 38% dintre romani nu isi fac planuri si cel mai probabil vor petrece acasa sarbatorile, alaturi de familie si prieteni, conform unui studiu realizat de OLX. Cei mai multi dintre respondenti afirma ca planuiesc sa aloce un buget individual de 501-1000 RON pentru vacanta din preajma sarbatorilor de anul acesta.

Unde si-au propus sa petreaca Craciunul si Revelionul, ce buget intentioneaza sa aloce pentru vacanta de anul acesta, ce fel de proprietati au rezervat, dar si care sunt asteptarile pe care le au sunt informatiile pe care le evidentiaza studiul realizat de OLX.

Unde si-au propus romanii sa petreaca Craciunul si Revelionul?

Intrebate unde si-au propus sa-si petreaca vacanta de Craciun, cele mai multe persoane intervievate (in proportie de 48,78%) au afirmat ca vor ramane acasa. Pe de alta parte, 18,52% dintre respondenti vor pleca in locurile natale, iar 11,85% isi vor petrece Craciunul la munte. Conform studiului OLX, doar 9,84% au ales vacante in strainatate si doar 6,24% se vor deplasa intr-un oras mare din Romania.

Cand vine vorba despre Revelion, majoritatea respondentilor si-au propus sa-l petreaca tot acasa (30,83%), 20.98% la munte si doar 19,43% in locurile natale. De Revelion, 11,53% dintre respondenti vor pleca in strainatate si doar 8,29% il vor petrece intr-unul dintre orasele mari din Romania.

Daca vacanta de Craciun va fi petrecuta in cele mai multe cazuri alaturi de familie, lucrurile nu sunt semnificativ diferite in cazul Revelionului: 53,64% dintre respondenti vor petrece alaturi de familia restransa (33,46%) sau extinsa (20,18%), iar 34,9% alaturi de prieteni.

Ce buget intentioneaza sa aloce pentru vacanta de anul acesta?

Intrebate ce bugete individuale planuiesc sa aloce pentru vacanta din preajma sarbatorilor de anul acesta, 19,05% dintre persoanele intervievate au afirmat ca intentioneaza sa aloce intre 501 si 1000 RON, 17,75% intre 251 si 500 RON, iar 13,44% – un buget sub 250 RON.

Exista si persoane care vor investi intre 1001 si 2000 RON (11,99%), intre 2001 si 3000 RON (4.92%) sau chiar peste 3000 RON (5.09%).

Ce fel de proprietati au rezervat si care sunt asteptarile lor?

In ceea ce priveste tipul proprietatilor rezervate, majoritatea respondentilor (38.72%) au rezervat sau planuiesc sa rezerve integral o vila sau o cabana, 31,19% intentioneaza sa rezerve camere la pensiuni, 17,7% – camere la hotel, iar 12,39% – camere la vila sau la cabana.

Cand vine vorba despre asteptarile pe care le au in legatura cu proprietatile pe care le-au rezervat pentru a-si petrece vacanta, se pare ca primeaza nevoia de confort, locatia si privelistea locatiei, personalul receptiv si amabil, mancarea de calitate si spatiile de relaxare disponibile in locatie. Nu in ultimul rand, romanii se asteapta sa aiba incluse si activitati distractive, iar costurile sa fie rezonabile.

„Prin studiul nostru ne-am confirmat ipotezele – romanii pun pe primul loc familia, iar de Craciun sarbatoresc mai degraba acasa. Acestia calatoresc mai mult de Revelion si mai degraba intern decat extern. Vedem acest lucru ca pe o oportunitate pentru ca pe OLX Cazare-Turism acestia pot sa descopere aproape 5.000 de optiuni de cazare raspandite in toata tara, la preturi foarte accesibile”, a declarat Monica Dudau, Brand Manager Storia.ro & OLX Imobiliare.

Studiul a fost derulat pe parcursul lunii noiembrie 2018, pe OLX.ro si a implicat 3.307 respondenti, barbati si femei, cu varste de peste 18 ani, din diferite zone ale Romaniei.

Autori

foto
OLX ONLINE SERVICES SRL