loader
Solutie digitala Schneider Electric implementata in fabrica JTI

Solutie digitala Schneider Electric implementata in fabrica JTI

Schneider Electric Romania a integrat o solutie digitala pentru alimentarea electrica a liniilor de productie din fabrica JTI

JTI, prima companie internationala de tutun stabilita in Romania inca din 1993, avand peste 1.200 angajati, a facut investitii de ordinul milioanelor de euro in fabrica din Bucuresti, iar Schneider Electric Romania, prin solutiile sale si echipa de profesionisti desemnata, a fost unul dintre partenerii de durata.

Colaborarea intre cele doua companii a inceput in 2016, printr-un acord anual de intretinere preventiva, prin care Schneider Electric prin Divizia de Servicii, a reusit sa evalueze periodic baza instalata de echipamente de distributie electrica a JTI si sa revina constant cu recomandari de imbunatatire a sistemului de distributie a energiei electrice in zona de productie.

Cel mai recent proiect la cheie realizat pentru fabrica JTI din Bucuresti a implicat design-ul, furnizarea de echipamente APC by Schneider Electric, serviciile de instalare realizate cu Innova Engineering SRL, partener autorizat Schneider Electric si integrarea in soft-ul Ecostruxure Power Monitor Expert existent.

Solutia a fost proiectata pornind de la nevoile clientului de a preintampina problemele de ali-mentare electrica din reteaua nationala, care afectau fluxul de productie, impunand interventii frecvente de reparare a instalatiilor robotizate si reducand astfel eficienta operationala. De asemenea, au fost luate in calcul si restrictiile legate de spatiul de amplasare si costurile de investitie si operare.

Un aspect cheie al proiectului pe care l-am implementat pentru JTI a tinut de colaborarea eficienta intre echipa Schneider Electric Romania, partenerul autorizat care a instalat si integrat echipamentele si responsabilii de proiect de la client,” explica Oana Muscalu, Data Center Systems Sales Manager, APC by Schneider Electric. „In plus, tinand cont de perioada dificila pe care o parcurgem, ne-am asigurat cu totii ca respectam toate conditiile de siguranta, pentru a reduce la minimum orice posibila raspandire a virusului Covid-19”.

Complexitatea proiectului a impus o planificare atenta a fiecarei etape de implementare si astfel totul a functionat in termenii stabiliti.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai putine resurse, asigurand prezenta vietii oriunde, oricand si pentru oricine - Life is On!

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii pe zona energetica, de automatizari in timp real, de software si servicii integrate pentru locuinte, in cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL