loader
Sistemul wireless flagship WiBAS G5 dual-BS de la Intracom Telecom a fost ales de EOLO SpA pentru extinderea retelei sale ultra-rapide in Italia

Sistemul wireless flagship WiBAS G5 dual-BS de la Intracom Telecom a fost ales de EOLO SpA pentru extinderea retelei sale ultra-rapide in Italia

Produsul permite accesul la internet la viteze Gigabit in fiecare casa

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, a anuntat astazi ca EOLO SpA, un operator italian de telecomunicatii ce ofera servicii ultrabroadband in zonele suburbane si rurale, a selectionat statia wireless de baza WiBAS™ G5 dual-BS pentru extinderea retelei wireless ultrabroadband de 28 GHz in toata Italia.

EOLO a atribuit contractul de extindere in valoare de mai multe milioane de euro companiei Intracom Telecom in urma unei testari indelungate a echipamentului in laborator si pe teren. Implementarea statiei radio WiBAS™ G5 dual-BS face parte din investitiile extinse ale EOLO in reteaua sa in expansiune rapida pe teritoriul Italiei, cu scopul de a se mentine in topul furnizorilor de servicii FWA (Fixed Wireless Access) din Italia, cu un portofoliu de servicii in banda ultra larga (ultrabroadband) pentru abonatii rezidentiali si IMM-uri. Reamintim ca EOLO utilizeaza platforma WiBAS™ din 2017, contribuind la succesul sau in furnizarea abonatilor sai cu conexiuni de internet ultrabroadband de inalta calitate.

WiBAS™ G5 dual-BS va interopera cu statiile terminale ale Intracom Telecom deja instalate si gestionate de EOLO. Datorita caracteristicilor sale hardware si software unice si inovatoare, acesta are o capacitate dubla in ceea ce priveste numarul de abonati si un randament de trei ori mai mare comparativ cu echipamentul din generatia anterioara.

Platforma WiBAS G5 dual-BS de la Intracom Telecom poate fi valorificata de operatori pentru a genera servicii gigabit prin actualizari software si pentru a atinge viteze de transfer echivalente cu 5G. Echipamentul include tehnologii noi pentru aceasta categorie de echipamente, cum ar fi MU-MIMO. Procesul de furnizare a echipamentului se realizeaza prin intermediul uniMS™ SON Gateway, o platforma software care accelereaza activarea serviciului prin detectarea automata a terminalelor si furnizarea instantanee a profilului de abonare.

Referindu-se la parteneriatul dintre Eolo si Intracom Telecom, Guido Garrone, co-CEO al Diviziei de Retele, EOLO, a declarat: "Construirea unei retele fiabile si pregatite pentru viitor necesita determinare si o planificare atenta pe care EOLO si Intracom Telecom au realizat-o impreuna in ultimii 6 ani de colaborare. Cu reteaua sa FWA mmWave, EOLO deserveste clienti rezidentiali, companii si clienti din categoria wholesale. Misiunea EOLO a fost intotdeauna aceea de a garanta accesul la o retea ultra-rapida, de inalta performanta si rezilienta tuturor locuitorilor si companiilor italiene, ajungand pana in cele mai indepartate zone ale tarii, creand valoare pentru teritoriul in care opereaza. Intracom Telecom a dat dovada de flexibilitate si angajament in sustinerea noastra in aceasta calatorie. Datorita expertizei sale tehnologice, inginerii Intracom Telecom au imbunatatit produsul lor cu noi caracteristici, permitand o imbunatatire continua a ofertelor noastre." 

Kartlos Edilashvili, Director General Interimar al Intracom Telecom, a declarat: "Suntem mandri sa ne bucuram din nou de increderea acordata de EOLO si ii sprijinim sa devina cel mai bun furnizor de acces fix din Italia, precum si o referinta globala pentru ofertele de conectivitate pentru clientii rezidentiali si cei business. Din 2017, lucram cu EOLO pentru a raspunde nevoilor lor in domeniul retelelor de ultima generatie, dezvoltand solutii inovatoare menite sa le accelereze extinderea si cresterea retelei. Asteptam cu nerabdare sa punem in aplicare aceasta noua etapa de expansiune si sa asociem numele nostru de marca, in calitate de partener tehnologic cheie, cu succesul EOLO."

Intracom Telecom a acumulat expertiza in ultimii 20 de ani in furnizarea de solutii inovatoare de acces wireless, dezvoltand si implementand cu succes sistemele sale Point-to-Multipoint pentru numerosi operatori din Europa, Asia de Sud-Est si Africa, acoperind cererea in continua crestere pentru servicii de acces broadband.

Autori

foto
INTRAROM SA