loader
Schneider Electric sustine transformarea industriala digitala sustenabila la Hannover Messe

Schneider Electric sustine transformarea industriala digitala sustenabila la Hannover Messe

Inovatiile pe care Schneider Electric le anunta in cadrul evenimentului se refera la platforma sa IoT, plug-and-play, deschisa si interoperabila, EcoStruxure, pentru a creste eficienta in industrii

Schneider Electric, liderul in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, va prezenta o serie de noi tehnologii si solutii software la Hannover Messe 2023, pentru a ajuta industriile sa abordeze prioritatile globale de securitate energetica, eficienta resurselor si sustenabilitatea.

Ne aflam intr-un moment unic in istorie, in care obiectivul global al neutralitatii din punct de vedere al emisiilor de carbon este dublata de nevoia pe termen scurt de atenuare a crizei energetice”, a declarat Barbara Frei, Executive Vice President, Industrial Automation la Schneider Electric. „Avem o oportunitate fara precedent de a aborda aceste probleme, dar asta necesita o schimbare de mentalitate, precum si instrumentele potrivite. Trebuie sa avem o viziune holistica a investitiilor in energie, abordand atat eficienta, cat si trecerea la generarea de energie curata. Tehnologiile de digitalizare, automatizare si electrificare pe care le vom prezenta la Hannover Messe sunt dovada ca exista solutii la provocarile cu care ne confruntam in prezent.”

Hannover Messe este cel mai important targ comercial din lume pentru industrie si are loc la Hanovra, Germania, in perioada 17-21 aprilie 2023. Inovatiile pe care Schneider Electric le anunta in cadrul evenimentului se refera la platforma sa IoT, plug-and-play, deschisa si interoperabila, EcoStruxure, pentru a creste eficienta in industrii. Printre altele, sunt incluse urmatoarele:

Controlul la nivelul edge

EcoStruxure Automation Expert V23.0 : Primul sistem de automatizare industriala din lume, centrat pe software, ofera acum solutii redundante in aceasta arie, bazate pe software, pentru piata de desalinizare a apei. Ea extinde portofoliul EcoStruxure Automation Expert pentru a deveni unica platforma software, de control, care aduce convergenta intre operatiunile industriale de masinarii, hibride si procese. Noile functii din V23.0 includ integrarea imbunatatita cu AVEVA System Platform pentru a reutiliza grafica din aplicatiile existente pentru o proiectare mai rapida a sistemului si un nou editor grafic pentru automatizare procedurala, care imbunatateste eficienta operationala. Noua versiune include compatibilitatea mai multor sisteme de operare cu EcoStruxure Automation Expert HMI si arhiva disponibila acum pe Linux, pe langa Windows, ceea ce permite utilizatorilor sa dezvolte obiecte similare pe toate sistemele de operare compatibile.

Combinatia dintre EcoStruxure Automation Expert si o solutie bazata pe PC, continua tendinta legata de automatizare care devine mai mult bazata pe software si mai independenta de hardware”, a declarat Alicia Perez Ballester, Manager of Automation, Systems & Process Optimization la Acciona Water Solutions, partener Schneider Electric. „O astfel de abordare poate aduce beneficii concrete proiectelor noastre atat in faza de proiectare, cat si in timpul operatiunilor.”

Produse conectate

Managementul motorului: cea mai recenta versiune a ofertelor de management al motoarelor de la Schneider Electric este livrata cu noi carcase Spacial SFN care protejeaza echipamentele in orice conditii si permit asamblarea mai rapida si mai flexibila a panourilor cu peste 1.000 de configuratii posibile. Noile carcase sunt construite cu 35% mai putine emisii de CO2 decat versiunile anterioare, acest lucru datorandu-se in mare parte utilizarii materialelor din otel decarbonizat. Noile unitati solare Altivar ATV320 asigura o sursa de energie fiabila pentru solutiile de management al motoarelor cu compatibilitate in retea si in afara retelei si ofera solutii ecologice de pompare, fara a produce emisii de CO2. Solutia actualizata este mai complexa si poate gestiona mai mult de 50% din greutatea statica adaugata pentru a gazdui solutii din intreaga gama de demaroare si echipamente TeSys.

GM AirSeT Performance: Cu noul AirSeT, Schneider Electric isi extinde si isi consolideaza portofoliul in materie de sustenabilitate fara SF6, ceea ce evita utilizarea acestui gaz cu efect de sera foarte puternic si daunator. Echipamentul de distributie izolat cu gaz ii ajuta pe clientii industriali sa gestioneze mai bine reglementarile stricte privind gazele fluorurate (gazele-F) si elimina cerinta de reciclare a gazelor din instalatiile lor. Bazat pe aer pur si conectivitate digitala nativa cu servicii integrate, GM AirSeT Performance este cel mai puternic si mai rezistent aparat de comutare de medie tensiune fara SF6 din portofoliul Schneider Electric si este potrivit pentru majoritatea proiectelor de infrastructura critice si consumatoare de energie.

Easy UPS 3-Phase Modular (50-250kW/400V) – Sursa de alimentare neintreruptibila (UPS): Aceasta noua solutie ajuta la optimizarea cheltuielilor de capital cu un model pay-as-you-grow si caracteristici care reduc costul testarii amplasamentului prin eliminarea necesitatii unui banc de incarcare costisitor. Solutia este un UPS modular, certificat IEC, cu module de schimb live, care ofera protectie si disponibilitate de alimentare de clasa superioara intr-un design compact, facandu-l ideal pentru centrele de date mici si mijlocii, precum si pentru aplicatii comerciale si industriale critice.

Releu de protectie PowerLogic™ P7: Aceasta platforma de control si protectie a energiei, de ultima generatie este proiectata pentru cele mai complexe, solicitante si avansate aplicatii industriale pentru a maximiza eficienta operationala, disponibilitatea energiei si securitatea energiei electrice. Ofera o experienta digitala imbunatatita pentru a reduce complexitatea in toate etapele ciclului de viata al produsului. Performanta si flexibilitatea au fost crescute pentru a oferi o platforma modulara, securizata cibernetic si pregatita pentru viitor, complet actualizata pentru virtualizare. Este adaptabila la cerinte specifice cu noul firmware application-oriented si module de comunicatie Ethernet adaugate si placi I/O.

Aplicatii, analize si servicii

ETAP: O platforma digitala noua si integrata pentru gestionarea intregului ciclu de viata al sistemului electric, de la proiectare si inginerie, pana la operatiuni si intretinere. Acesta platforma ofera utilizatorilor capacitatea de a creste productivitatea, colaborarea si eficienta si le permite o evolutie eficienta si sigura in tranzitia energetica.

AVEVA: Detinuta acum in totalitate de Schneider Electric si operata ca un business independent si autonom, AVEVA isi va prezenta noua viziune pentru software-ul industrial: o platforma agnostica si activa in cloud, unde companiile pot colabora, inova si partaja date prin intermediul economiei industriale conectate. Vizitatorii vor putea vedea cum platforma digital-twin AVEVA (fundamentul metaversului industrial) va aduce aceasta viziune la viata. De la proiectarea si pana la optimizarea activelor, AVEVA va demonstra valoarea informatiilor industriale bine gestionate pentru a stimula eficienta si sustenabilitatea.

Servicii: expertii si consultantii Schneider Electric vor fi la indemana pentru a impartasi detalii despre portofoliul de servicii actualizat al companiei, inclusiv Serviciul de transformare digitala industriala (Industrial Digital Transformation Service) recent lansat, care ajuta companiile industriale sa-si accelereze transformarea digitala. Expertii vor discuta, de asemenea, strategii pentru atingerea obiectivelor de sustenabilitate, vor demonstra modul in care compania poate ajuta clientii industriali sa-si abordeze provocarile cheie si sa prezinte beneficiile diverselor portofolii de energie, cu surse de energie mai ecologice.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL