loader
Schneider Electric accelereaza decarbonizarea canalului IT cu Zeigo Activate

Schneider Electric accelereaza decarbonizarea canalului IT cu Zeigo Activate

Zeigo Activate permite colectarea simplificata a datelor pentru a ajuta partenerii sa-si construiasca profilul de consum de energie si sa urmareasca progresul de referinta al emisiilor de carbon

Canalys EMEA Forums – Schneider Electric a introdus Zeigo Activate - o noua solutie software bazata pe abonament as a service (SaaS) pentru partenerii de canal, conceputa pentru a-i ajuta sa-si accelereze actiunile legate de clima. Partenerii pot utiliza Zeigo Activate pentru a calcula, masura si analiza emisiile de carbon, apoi pot stabili obiective de decarbonizare precise si realizabile si pot construi o strategie personalizata pentru a imbunatati sustenabilitatea.

Zeigo Activate este o solutie SaaS bazata pe abonament pentru companiile mici si mijlocii. Intuitiv, standardizat si usor scalabil, le permite partenerilor sa calculeze si sa urmareasca emisiile legate de energie, sa stabileasca o strategie de implementare personalizata pentru a minimiza impactul asupra mediului si sa se conecteze la furnizori de solutii specializati in eficienta energetica si surse regenerabile.

Odata cu schimbarile de reglementare care se extind in industriile la nivel global, sustenabilitatea este in prim plan. Zeigo Activate permite colectarea simplificata a datelor pentru a ajuta partenerii sa-si construiasca profilul de consum de energie si sa urmareasca progresul de referinta al emisiilor de carbon, ceea ce le permite sa-si urmeze strategia pentru decarbonizare. Aceasta simplitate este esentiala pentru experienta unui partener IMM care are nevoie de timp pentru utilizarea software-ului complex si expertiza limitata in domeniul sustenabilitatii. Acest lucru evidentiaza faptul ca decarbonizarea nu mai este o bariera, deoarece o strategie personalizata a actiunilor este conceputa pentru a reduce emisiile acestora, cum ar fi proiectele de eficienta energetica si oportunitatile de energie regenerabila. Apoi, partenerii se pot conecta direct cu furnizori de renume pentru competentele pe care le necesita proiectul si pot incepe sa implementeze pasii personalizati, vazand costurile estimate, economiile si rentabilitatea investitiei.

Zeigo Activate aduce doua solutii si servicii de sustenabilitate digitala ale Schneider Electric, concepute pentru a raspunde nevoilor de reducere a emisiilor de carbon ale companiilor de orice dimensiune sau scara. Una este Zeigo Power, care permite utilizatorilor europeni sa liciteze digital contracte de achizitie de energie din surse regenerabile (PPA) si cealalta este Zeigo Network, care conecteaza companii cu acelasi parcurs in procesul de decarbonizare si are peste 600 de membri corporativi la nivel global.

Schneider Electric a fost, de asemenea, numita „Campion” in prima editie a Canalys ‘Sustainable Ecosystems Leadership Matrix’, in primul rand pentru realizarile sale in promovarea sustenabilitatii la nivelul ecosistemului partenerilor de afaceri dar si la nivelul intregii organizatii. Schneider Electric a primit statutul de campion pentru pozitia sa de furnizor lider in sustenabilitate si ESG, portofoliul divers de solutii de sustenabilitate si energie, precum si formarea, expertiza si sprijinul pentru partenerii care doresc sa construiasca si sa dezvolte strategii de decarbonizare.

In cadrul Canalys’ Sustainable Ecosystems Leadership Matrix, Schneider Electric a demonstrat cele mai inalte niveluri de excelenta prin angajamentele sale fata de sustenabilitate, in comparatie cu colegii din industrie. Criteriile cheie de evaluare au inclus leadership in domeniul sustenabilitatii, strategiile corporative de sustenabilitate, transparenta datelor, progresul si transformarea si sentimentul partenerului de canal.

In plus, au fost analizate eforturile Schneider Electric de decarbonizare a operatiunilor la nivel corporativ, pentru cresterea portofoliului de solutii de sustenabilitate si pentru instrumentele sale concepute pentru a ajuta clientii si partenerii sa urmareasca si sa reduca emisiile de carbon si sa optimizeze utilizarea energiei. Mai mult, in ultimul an, compania a raspuns la crizele energetice concentrandu-se pe eficienta energetica, asistand partenerii prin oferirea de sprijin in dezvoltarea evaluarilor si auditurilor energetice pentru clienti si initiative precum noul program mySchneider IT Partner, Scoala de Sustenabilitate pentru parteneri si Sustainability Impact Awards, care celebreaza partenerii si furnizorii care se implica si sustin actiunile de sustenabilitate. Schneider Electric a lansat, de asemenea, un instrument Lifecycle CO2e TradeOff, primul de acest fel pentru estimarea cu exactitate a amprentei totale de carbon a centrelor de date – inclusiv a emisiilor Scope 1, 2 si 3.

Mai multe informatii despre Zeigo Activate si Canalys ‘Sustainable Ecosystems Leadership Matrix’ sunt disponibile aici.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL