loader
Romanii comanda mai multa mancare online

Romanii comanda mai multa mancare online

Numarul comenzilor pe Foodpanda a crescut cu aproape 60% in 2016

Foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, a inregistrat, in 2016, o crestere a numarului de comenzi cu 57%, comparativ cu anul precedent. Potrivit reprezentantilor companiei, cele mai solicitate preparate de catre romani au fost cele din bucataria romaneasca, chinezeasca si de tip fast-food.


Topul consumatorilor fideli comenzilor online de mancare in 2016 este condus de bucuresteni, urmati de clujeni si timisoreni. Conform foodpanda, aproximativ 81% din totalul comenzilor online de mancare inregistrate in 2016 au provenit din Capitala, peste 11% din Cluj-Napoca si aproape 3% din Timisoara.


Valoarea medie a comenzilor de mancare a ramas relativ asemanatoare cu cea din 2015, situandu-se la circa 56 de lei.
In ceea ce priveste preferintele culinare ale romanilor care comanda online, cele mai solicitate preparate au fost cele din bucataria romaneasca, chinezeasca si de tip fast-food. Astfel ca, ciorba de vacuta, noodles cu pui, pachetelele de primavara si pizza au fost preparatele vedeta ale anului 2016.


„Campaniile de marketing, reducerile consistente derulate constant, dar si introducerea livrarilor in timpul noptii, in Capitala, sunt principalii factori care stau la baza cresterii numarului de comenzi in 2016. Daca ne uitam si la experienta anilor anteriori vizavi de comportamentul consumatorului online, credem ca trendul ascensiv se va mentine in 2017”, declara Radu Balaceanu, Country Manager foodpanda Romania.


Potrivit acestuia, cele mai multe comenzi de pe platforma s-au inregistrat seara, in intervalul orar 19:30 si 20:30, lucru ce arata ca, odata ajunsi acasa, romanii isi doresc sa se relaxeze, nu sa gateasca.


Din totalul comenzilor plasate pe platforma foodpanda.ro la nivel national, aproximativ 23% dintre acestea au fost achitate de catre romani cu cardul, restul optand pentru posibilitatea de plata cu cash.


Datele centralizate de companie arata ca, in 2016, aplicatia mobila a generat aproximativ jumatate dintre comenzile online de mancare de la nivel national.


Cea mai mare comanda inregistrata de platforma in 2016 s-a ridicat la 4435 de lei, cu adresa de livrare in zona de nord a Bucurestiului, Baneasa.