loader

Romania urca pentru prima data in top 15 cele mai atractive tari din Europa in ceea ce priveste numarul de proiecte de investitii straine directe

Dupa numarul de locuri de munca create de ISD, Romania a devenit a sasea tara din Europa cu un numar record de 10,892 noi locuri de munca in 2014.

Potrivit raportului anual EY - European Attractiveness Survey , Romania urca pentru prima data in top 15 cele mai atractive tari din Europa in ceea ce priveste numarul de proiecte de investitii straine directe atrase in 2014. Acest raport a analizat raspunsurile a 808 top executivi. Anul trecut, tari precum Polonia, Serbia si Republica Ceha au fost prezente in aceasta clasificare, dar in acest an, Polonia este singura tara din Europa Centrala si de Est prezenta in acest top alaturi de Romania.

 

In anul 2014, Romania a reusit sa atraga 62 de proiecte ISD cu 19% mai mult decat in anul 2013. Mai mult decat atat, Romania a devenit a sasea tara din Europa, luand in considerare locurile de munca create de ISD, depasind Spania, Turcia si Slovacia. Cu un numar record de 10,892 locuri de munca noi, practic tara noastra a atras aproape la fel de multe locuri de munca  precum Germania, inregistrand o crestere de 77%. 

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.  

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL