loader
“Romania Unfolds” a lansat cel de-al doilea episod

“Romania Unfolds” a lansat cel de-al doilea episod

Platforma Romania Unfolds, proiect sustinut de Veolia Romania, a lansat cel de-al doilea episod al primului mini-serial documentar despre sustenabilitate din Romania.

Acesta aduce in prim-plan subiectul reducerii inegalitatilor si al integrarii sociale, element integrant al Obiectivului 10 de Dezvoltare Durabila asa cum este definit de Natiunile Unite.

Exemplele reale din cel de-al doilea episod ne arata demersurile initiativei sociale OilRight, care colecteaza anual 5 tone de ulei alimentar uzat din gospodariile locale, cu ajutorul a 8 angajati in total, persoane cu dezabilitati, care astfel au fost integrati intr-o activitate economica, dar si contribuie la un proiect de economie circulara.

In acelasi timp, descoperim si eforturile celor de la RoboHub, cea mai cautata comunitate de romani pasionati de robotica, si Ability Hub, care au reusit sa integreze pe piata muncii peste 400 de persoane cu dizabilitati prin cursuri de robotica adaptate si educatie digitala. Misiunea lor de a reduce inegalitatile in timp, impreuna cu masurile adoptate, deschid dialogul social si conduc catre o dezvoltare sustenabila a societatii romanesti.

Platforma „Romania Unfolds” urmareste prin mini-seria de documentare video povesti din comunitati autohtone, in care cheia rezolvarii provocarilor locale are la baza o solutie sustenabila. Fiecare episod al seriei de documentare surprinde in acelasi timp si progresul autohton prin: cercetare in profunzime, jurnalism de calitate si imagini autentice care surprind o lume noua, in plina transformare si ascensiune. Documentarul isi propune sa demonstreze cum comunitatile pot deveni o forta a binelui prin solutii sustenabile si actiuni accesibile, cu un impact puternic. Puse in folosul comunitatii, devin adevarata mostenire pentru generatiile viitoare.

Seria a debutat cu primul episod care a dezbatut tema: orase si comunitati durabile. Urmatoarele episoade in lucru surprind si alte teme pliate pe Obiectivele de Dezvoltare Durabila (ODD) ale Organizatiei Natiunile Unite: productie si consum responsabile, inovatie in industrie si infrastructura si apa curata.

De altfel, conform Raportului National Voluntar privind ODD-urile din 2023, Romania si-a atins peste 62% din obiectivele stabilite pentru 2030. Cu toate acestea, Raportul Global privind Dezvoltarea Durabila arata ca Romania are si tinte unde regreseaza, precum actiunea pentru clima, dar si tinte unde stagnaza, precum educatia de calitate, energia curata si accesibila, productia si consumul responsabile sau viata terestra.

In completare, platforma „Romania Unfolds” ofera acces si la continut editorial original, care functioneaza ca un hub principal pentru informatii despre initiative, proiecte si practici de succes din domeniul sustenabilitatii, implementate pe intreg teritoriul Romaniei.

Proiectul „Romania Unfolds” este sustinut de Veolia, lider mondial in furnizarea de servicii esentiale si campion al transformarii ecologice.

„Prin acest demers, Veolia contribuie la angajamentul luat de a deveni Campion al Transformarii Ecologice mijlocind accesul la informatie privind sustenabilitatea si descoperirea de rezolvari durabile si responsabile, capabile sa medieze impactul provocarilor actuale, contribuind activ la cresterea valorii educationale in comunitatile in care activeaza. Romania Unfolds este o sursa de acces catre solutii pentru actiuni cu impact decisiv si favorabil asupra mediului inconjurator, dar si o punte catre legaturi viitoare intre comunitati, mediul academic, industrie si autoritati”, a declarat Madalin Mihailovici, CEO Veolia Romania.

Autori

foto
VEOLIA ENERGIE ROMANIA SA