loader
Rezultate financiare locale anuale 2017:  GEFCO Romania demonstreaza performanta consolidata

Rezultate financiare locale anuale 2017: GEFCO Romania demonstreaza performanta consolidata

GEFCO Romania, subsidiara Grupului GEFCO, jucator global in logistica industriala si lider european in logistica automobilelor, a anuntat astazi rezultatele sale financiare pentru anul 2017.

GEFCO Romania a raportat o cifra de afaceri de 68,1 milioane de euro pentru anul 2017, in crestere cu 14% fata de 2016, consolidandu-si astfel pozitia pe piata printre cei mai importanti furnizori de logistica din tara.


Cu o prezenta de peste 13 ani pe piata romaneasca si fiind unul dintre cei mai mari jucatori din industria logistica, GEFCO Romania a operat in ultimii ani transportul a peste 60% din totalul vehiculelor produse in Romania.

 

„Pentru noi, anul 2017 a fost un an in care am continuat parcursul ascendent, un an in care am depus mult efort si concentrare, pentru a oferi clientilor nostri solutii si oferte comerciale noi, elaborate cu ajutorul intelegerii aprofundate a industriei, pe care o detinem, in scopul de a raspunde cat mai bine nevoilor acestora. De asemenea, ne-am proiectat strategia de investitii la nivel regional, astfel incat sa ne putem deservi cat mai bine la scara regionala clientii internationali”, a declarat Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor si Director General al GEFCO Romania si Bulgaria.

 

Pe parcursul anului 2017, activitatile din sectorul logisticii vehiculelor finite (FVL), competenta de baza a GEFCO Romania, au generat 51% din cifra de afaceri a subsidiarei din Romania. Sectorul logisticii vehiculelor finite deserveste producatorii, precum si importatorii si distribuitorii de autovehicule, oferind o gama larga de solutii, de la scheme simple de transport (solutii de transport feroviar, rutier si maritim), pana la solutii multimodale complexe si optimizate. Compania a transportat in total 120.900 de vehicule pe calea ferata si 99.860 de vehicule prin solutii de transport rutier, pe parcursul anului 2017.

 

Transportul rutier a inregistrat o evolutie foarte buna in 2017, generand in jur de 42% din veniturile companiei. Insa activitatile de transport feroviar, aerian si maritim, alaturi de serviciile de depozitare si serviciile vamale, au obtinut, de asemenea, rezultate bune si au contribuit la cresterea cifrei de afaceri totala a subsidiarei din Romania.

 

Cu o acoperire nationala data de cele 6 puncte logistice strategice (Bucuresti, Joita, Arad, Craiova, Mioveni si Constanta) si cu ajutorul celor peste 1.300 de parteneri de incredere din sectorul transportului rutier, GEFCO Romania a continuat sa-si diversifice portofoliul de clienti. In continuarea dezvoltarii sale constante din ultimii ani, 2017 a adus pentru GEFCO Romania o crestere de 17% a numarului total de clienti fata de anul precedent, acesta ajungand in prezent la un total de 350 de clienti.

Clientii principali ai companiei provin din sectoare de activitate diferite, cum ar fi industria auto, FMCG, industria farmaceutica, electronice si electrocasnice, producatori industriali, echipamente si utilaje grele, retail, agricultura si echipamente agricole, si includ nume precum Ford Romania, Automobile Dacia, Arctic, Ductil SA.

 

Pe langa mentinerea unui standard ridicat de servicii destinate clientilor din industria automobilelor si producatorilor industriali, GEFCO Romania isi concentreaza, de asemenea, eforturile si pe dezvoltarea portofoliului de clienti din sectoarele FMCG si farmaceutice. Mai mult decat atat, avand constant in vedere scopul de a satisface cerintele clientilor in cel mai complet mod posibil, GEFCO Romania a facut deja demersurile necesare pentru obtinerea certificarii privind bunele practici de distributie (Good Distribution Practices - GDP), necesara industriei farmaceutice si a carei emitere se preconizeaza in urmatoarele luni. In plus, prin valorificarea know-how-ului vast de care se bucura si beneficiind de expertiza expertilor sai de top, prioritatea-cheie in acest moment pentru GEFCO este dezvoltarea serviciilor sale de depozitare (impreuna cu solutiile de ambalaje reutilizabile - Reusable Packaging Solutions) in Romania.

 

Pe parcursul anului 2017, compania si-a mentinut dedicarea in incercarea de a satisface in mod constant nevoile clientilor si de a dezvolta solutii personalizate pentru acestia. Anul trecut, Ford Romania a reiterat increderea investita in GEFCO Romania, acordand operatorului de logistica noi fluxuri pentru transportul modelului EcoSport. Compania opereaza astfel transportul pe calea ferata a autoturismelor Ford catre pietele din Europa de Vest, cum ar fi Germania, Italia si Benelux. Acest nou proiect a devenit realitate datorita unei solutii inovatoare oferite de GEFCO Romania, care a comandat vagoane special concepute pentru a se potrivi cu noile necesitati determinate de dimensiunile modelului EcoSport. Numarul de autoturisme incarcate pe platforma a fost si el optimizat, iar fluxurile clientului au fost gestionate de catre GEFCO Romania pentru a se adapta la capacitatea de productie.

 

Dezvoltarea de talente si managementul resurselor umane au ramas printre prioritatile principale ale GEFCO Romania si in 2017. In ceea ce priveste numarul de angajati, compania a inregistrat o crestere fata de anul precedent, totalizand 115 angajati in 2017. Deoarece GEFCO Romania si-a canalizat eforturile in vederea dezvoltarii unei echipe de profesionisti dedicati, in prezent, peste 20% din personalul sau are peste 10 ani de experienta in companie si o vasta experienta in domeniul logisticii. In acelasi timp, pentru a pregati „noua generatie de profesionisti in logistica”, in 2017, GEFCO Romania a implicat in activitatile sale locale atat studenti romani, cat si straini. In concordanta cu accentul strategic pe care grupul il pune pe inovare, confirmat recent prin parteneriatul incheiat cu Techstars Paris, GEFCO Romania si-a demonstrat, de asemenea, sprijinul pentru tinerii inovatori din sectorul vehiculelor ecologice, prin sponsorizarea echipei IPAR in competitia Low Cost Kart, organizata luna trecuta, la Galati.

 

Responsabilitatea sociala s-a aflat, de asemenea, printre angajamentele asumate de GEFCO Romania in anul 2017, compania contribuind la cauza organizatiei „Salvati Copiii Romania”, prin achizitionarea unui ventilator pentru respiratie asistata, extrem de performant, pentru sectia de terapie intensiva pentru copii de varste mici, care functioneaza in cadrul Spitalului Clinic de urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu, cel mai mare spital pentru copii din Bucuresti. GEFCO Romania si-a manifestat, de asemenea, sprijinul deosebit si implicarea in activitatile de caritate derulate de Fundatia PARADA (care ajuta la reintegrarea copiilor si tinerilor fara adapost in societate) si activitatile intreprinse de Asociatia pentru protectia animalelor Robi (care ofera ajutor medical animalelor fara adapost).

Autori

foto
GEFCO ROMANIA SRL