loader
Orange Romania anunta rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2022

Orange Romania anunta rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2022

Grupul Orange anunta astazi rezultatele financiare[i] pentru primul trimestrul al anului 2022, disponibile la 31 martie

In intervalul ianuarie – martie, Grupul Orange Romania a realizat o cifra de afaceri consolidata in valoare de 384 de milioane de euro[ii]. Dinamica pietei in T1 2022 este reflectata de cresterea vanzarilor de echipamente, in pofida contextului global nefavorabil pricinuit de lipsa stocurilor, dar si de diminuarea veniturilor din servicii, provocate de scaderea ratelor de terminatie.

La 31 martie 2022, Grupul Orange Romania oferea servicii mobile catre 10,5 milioane de clienti[iii], servicii fixe in banda larga catre 1,32 milioane de clienti, iar servicii de televiziune prin cablu si satelit catre 1,5 milioane de clienti.

Pentru Orange in Romania, trimestrul intai a fost marcat de finalizarea tranzitiei Orange Romania Communications[iv] catre brandul Orange si de lansarea primei oferte comune de servicii fix-mobil destinata tuturor clientilor Orange si Orange Romania Communications. Cele doua companii continua sa functioneze ca doua entitati juridice separate.

Retea – 11.000 de locuitori din rural au primit acces 4G

Pe parcursul T1 2022, peste 11.000 de locuitori din 50 de localitati din mediul rural au primit acces la conectivitate 4G, procentul de acoperire fiind de 98,38% din populatie, in timp ce 89 de noi localitati din mediul urban si rural s-au bucurat de avantajele retelei 4G+, procentul de acoperire atingand 72,48% din populatie. In ceea ce priveste reteaua 5G, aceasta este disponibila astazi clientilor din 17 orase. Tot in acest trimestru, capacitatile 5G au fost testate cu succes in premiera in laboratorul 5G Orange din Romania, unde a fost realizat primul apel de date ce foloseste nativ doar infrastructura 5G, respectiv reteaua de tip StandAlone (5G SA), ceea ce permite uRLLC (Ultra-Reliable Low Latency Communications), oferind latenta de sub 5ms si capacitate mare de transfer a datelor in partitii dedicate ale retelei 5G.

Orange Business Services - Solutiile de cloud si securitate cibernetica sunt cele mai cerute

Primul trimestru al anului 2022 a fost marcat de o crestere a veniturilor totale din servicii pentru companii fata de aceeasi perioada a anului 2021, continuand tendinta ultimilor ani. Segmentul  IT&C ramane cel mai dinamic, cu cresteri semnificative in zona de securitate cibernetica si Cloud. La nivelul ultimelor 3 luni, veniturile din servicii mobile au fost in crestere, completand celelalte verticale in ascensiune, in contextul extinderii conceptului de birou de oriunde.

Servicii digitale: baza in crestere de 3 ori pentru YOXO

In T1 2022, YOXO, abonamentul 100% digital, la pret minimal si fara limite contractuale, a ajuns la o baza de clienti de aproape 3 ori mai mare fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cresterea se datoreaza in mod special caracteristicilor acestui produs inovator, accesibil si flexibil, administrat direct de pe telefonul mobil.

Nivelul de utilizare a serviciului My Orange si numarul clientilor care au optat pentru zona de e-commerce si servicii digitale au continuat sa creasca in T1 2022. Aceasta tendinta a fost sustinuta de ofertele digitale exclusive, cat si de functionalitatile imbunatatite in aplicatie pentru tranzactiile procesate digital. O crestere semnificativa au avut-o si canalele de chat bot, Djingo, respectiv voice bot, Djia. Numarul de conversatii cu Djingo a crescut in T1 2022 cu 40% fata de T1 2021, in timp ce jumatate de milion de clienti au discutat in primul trimestru al anului cu Djia.

Intens poate fi cuvantul care descrie cel mai bine aceste prime 3 luni ale lui 2022, un trimestru in care eforturile noastre au fost indreptate si mai puternic catre clienti, intr-o reala tornada operationala provocata de contextul socio-economic dificil si de criza politico-militara si umanitara data de razboiul din Ucraina. Un astfel de efort a fost continuitatea comunicarii cu Ucraina, pe fondul preocuparii noastre de a tine oamenii aproape, conectati, si al responsabilitatii Orange fata de societate. In cel mai scurt timp, ne-am mobilizat si am venit in sprijinul tuturor celor afectati de criza din Ucraina cu solutii urgente pentru a-i ajuta sa comunice usor cu cei apropiati si sa aiba acces rapid la informatie, demonstrand, astfel, solidaritatea noastra fata de poporul ucrainean.

In pofida provocarilor, rezultatele noastre sunt pozitive si ne confirma faptul ca produsele si serviciile Orange poseda cel mai inalt nivel de calitate. Cele doua mari milestones pentru noi, schimbarea numelui operatorului Telekom Romania Communications in Orange Romania Communications si finalizarea tranzitiei sale catre brandul Orange, incununate de prima oferta comuna de servicii fix-mobil pentru toti clientii Orange, au fost dublate de alte realizari importante. Printre acestea se afla furnizarea accesului la conectivitate catre noi clienti, fructificarea de catre Orange Business Services a dinamismului zonei de IT&C, cat si interactivitatea si accesibilitatea serviciilor digitale, segment mult apreciat de utilizatori.

Felicit din nou marea echipa Orange care ne-a aratat in aceste vremuri dificile ca dispune de resurse uriase de operativitate si empatie, consolidand pozitia si numele Orange pe piata locala de telecomunicatii”, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange Romania.

 

[i] Incepand cu 17.02.2022, ca urmare a achizitiei a 54% din actiunile operatorului de servicii fixe Orange Romania Communications, Orange Romania a schimbat modelul de raportare a rezultatelor financiare, pentru a se alinia la modelul grupului Orange si pentru a avea acelasi referential intre Orange Romania – Orange Romania Communications.

[ii] Perimetrul de consolidare al grupului de companii contine Orange Romania, Orange Romania Communications si Orange Money.

[iii] Clientii sunt considerati RGU – unitati generatoare de venituri, iar baza de clienti este consolidata.

[iv] Denumita anterior Telekom Romania Communications.

Pentru varianta completa a temei articolului accesati varianta in engleza de mai jos:

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA