loader
NewTech Academy lanseaza cursuri IT pentru copii si adolescenti

NewTech Academy lanseaza cursuri IT pentru copii si adolescenti

Centrul de excelenta in educatia tehnologica NewTech Academy isi extinde portofoliul, incepand cu luna decembrie, prin lansarea unor cursuri IT dedicate copiilor si adolescentilor.

Astfel, copiii cu varsta cuprinsa intre 9 si 13 ani pot urma un curs de Scratch, un limbaj de programare si o platforma online dezvoltata special pentru copii. Cursul se va desfasura online, pe Zoom, cu o durata de 8 saptamani, cu trainer calificat, in grupuri restranse, fiecare lectie fiind centrata pe proiecte practice. Copiii construiesc jocuri, animatii si povesti, invatand conceptele fundamentale ale codarii in limbajul Scratch, avand astfel ocazia sa cunoasca alti colegi cu interese similare, sa dezvolte relatii sociale de calitate si sa se pregateasca pentru oportunitatile viitoare in tehnologie si informatica. Fara a fi nevoie de cunostinte prealabile in programare, copiii vor invata sa creeze animatii si povesti digitale, folosind blocuri de cod vizual, toate acestea intr-un mediu sigur si stimulant. Pe parcursul cursului, isi vor dezvolta abilitatile logice si de rezolvare a problemelor, iar prin studierea bazelor IT intr-un mediu vizual si interactiv, cursantii capata incredere si curiozitatea de a invata alte limbaje mai avansate.

Tot din data de 1 decembrie, NewTech Academy lanseaza si cursul de IT Python & Pygame, dedicat adolescentilor cu varste intre 14 si 17 ani. Cu o durata de 6 luni, acesta este un curs practic, online, pe Zoom, cu trainer specializat, ce pune accent pe aplicarea practica a conceptelor, incurajand invatarea prin exercitii si proiecte concrete. Cursantii vor invata concepte avansate ale limbajului Python, urmand sa aiba o baza foarte solida in programare, dar si game development in Pygame. Intelegerea profunda a unui limbaj de programare modern le va oferi oportunitati catre o varietate de cariere in domeniul dezvoltarii software si game development.

"Suntem convinsi ca noi, echipa NewTech Academy venim cu solutia ideala in intampinarea unei nevoi acute a celor mai multi parinti din Romania. Le oferim copiilor o alternativa pentru a imbina pasiunea lor pentru tehnologie si posibilitatea de a acumula, totodata, cunostinte care sa ii ajute in viitor.

Exista studii care demonstreaza ca, in prezent, copiii si tinerii cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani petrec, in medie 7,5 ore zilnic in fata ecranului, in scopuri de divertisment. Practic, pe parcursul unui an, inseamna un total de 114 zile intregi petrecute in fata ecranului in scop recreativ. Este o realitate a zilelor noastre, care poate fi transformata intr-o mare oportunitate, devenind creatori activi in lumea digitala, nu doar consumatori", a declarat Lavinia Chican, fondator si partener NewTech Academy.

NewTech Academy raspunde unor nevoi imperative ale pietei de munca din Romania: peste 70% dintre absolventi si-au gasit imediat un job pe noua specializare dobandita, cei mai multi, in companii internationale de tehnologie sau continuand ca traineri in cadrul Academiei. Portofoliul de programe educationale cuprinde cursuri de Full-Stack Developer (9 luni), Frontend Developer (6 luni), Data Analyst (9 luni), UI/UX Designer (6 luni), Excel (8 saptamani), toate acreditate de Ministerul Educatiei Nationale.

"A opta pentru un curs de Scratch pentru copilul tau inseamna a investi in dezvoltarea abilitatilor sale cognitive, creative si critice. Scratch nu este doar o platforma de codare, ci si un mediu unde copiii pot experimenta si isi pot exprima ideile in moduri inovatoare.", a declarat Adrian Danciu, trainer curs de programare pentru copii Scratch.

"Spre deosebire de alte cursuri care se focuseaza doar pe teorie, cursul nostru pune accent pe aplicarea practica a cunostintelor prin proiecte si exercitii interactive. Invatarea devine astfel nu doar accesibila, ci si captivanta. Plus, cu ajutorul profesorilor nostri pasionati si experimentati, fiecare student va avea parte de o experienta de invatare personalizata." a declarat Mircea Dumitrescu, trainer curs de programare pentru adolescenti Python.

NewTech Academy aduce in Romania metodologia performanta din cadrul Wawiwa Tech Training, partenerul sau global, cu o expertiza internationala in domeniu de peste 20 de ani. Structura programelor a fost dezvoltata de Wawiwa si echipa sa de profesionisti din industria tehnologiei din Israel, in conformitate cu standardele globale, si este utilizata in marile centre de instruire din Israel si din strainatate.

NewTech Academy ofera programe de recalificare pentru posturi foarte solicitate in piata fortei de munca din Romania, precum Full-Stack Developer (9 luni), Frontend Developer (6 luni), Data Analyst (9 luni) si UI/UX Designer (6 luni), Excel (de la incepatori la avansati in doar 8 saptamani de cursuri cu focus pe studii de caz).

Concepute pentru instruire live, online sau hibrid, programele se desfasoara pe parcursul a 250-400 de ore, iar orarul cursurilor este unul flexibil. Cursantii vor avea acces si la sesiuni de mentorat, de creare a unui portofoliu profesional si de consiliere in gasirea unui loc de munca.

Mai multe detalii pe https://www.newtech.ro/

Autori

foto
NEWTECH DEVELOPMENT