loader
Microsoft  Envision Romania: digitalizarea, un drum cu prioritate pentru intreaga economie si societate

Microsoft Envision Romania: digitalizarea, un drum cu prioritate pentru intreaga economie si societate

Romania este un viitor centru de digitalizare regional, si chiar global, care mai are nevoie doar de un pas si cateva "ingrediente" pentru a deveni realitate

Microsoft Romania organizeaza pe data de 17 mai, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie de pe plan local, dedicat mediului de afaceri. Aflat la cea de-a noua editie, evenimentul Microsoft Envision Romania se va desfasura online, intr-un format compact si dinamic, si va reuni, si de aceasta data, cele mai importante voci din mediul de business, reprezentanti ai sectorului public, precum si cateva dintre cele mai dinamice startup-uri romanesti. Invitatii vor discuta  despre contributia pe care accelerarea proceselor de digitalizare o poate avea pentru succesul unei companii, precum si la dezvoltarea economiei, despre rolul tot mai important al securitatii cibernetice pentru o organizatie sanatoasa si cum poate inovatia sa ajute  startup-urile romanesti. Participarea la eveniment este gratuita.

Evenimentul va fi deschis de catre Joacim Damgard, noul presedinte Microsoft pentru Europa Centrala si de Est, care va aborda – in primul sau discurs adresat pietei din Romania – subiecte care vizeaza modul in care transformarea digitala accelerata este perceputa la nivelul regiunii, precum si despre avantajele competitive care pot transforma Romania intr-un centru digital regional.

In completarea discursului sau, Bogdan Putinica, General Manager Microsoft Romania, va vorbi despre peisajul digital local, despre rolul pe care compania  il are in ceea ce priveste accelerarea digitalizarii si sprijinirea societatii si economiei romanesti in a accesa toate oportunitatile avute la dispozitie in directia unui viitor mai bun pentru toata lumea.

La fel ca in fiecare an, evenimentul va aduce in prim-plan si perspectiva sectorului public asupra digitalizarii. In acest context, Marcel Bolos - Ministru al Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, europarlamentarul Victor Negrescu si Anton Rog – General de Brigada si Director General al Centrului National Cyberint vor vorbi despre oportunitatile digitale ale Romaniei si valorificarea lor, dar si despre  evolutia peisajului cibernetic.

Suntem aici de 25 de ani, timp in care am fost martorii unei transformari continue incredibile. Noi vedem in Romania un viitor centru de digitalizare regional, si chiar global, care mai are nevoie doar de un pas si cateva «ingrediente» pentru a deveni realitate. Romania are multe avantaje competitive pe care ne putem baza si care o pot departaja destul de usor de alte state. Credem cu tarie ca progresul digital trebuie sa fie rezultatul unor eforturi comune, care sa cuprinda toate verticalele economiei si societatii. Doar atunci vom beneficia pe deplin de avantajele pe care le genereaza inovatia. De asemenea, ne dorim sa ramanem un partener de incredere al comunitatii de afaceri de pe plan local, al organizatiilor din mediul public si al mediului academic, astfel incat sa putem contura un viitor mai bun pentru toata lumea”, afirma Bogdan Putinica

De-a lungul timpului, Microsoft Romania a pus bazele unor parteneriate solide si cu numeroase companii care activeaza pe piata locala si care au integrat inovatiile tehnologice in procesele lor organizationale, reusind sa se extinda si pe pietele externe. Evenimentul de anul acesta va pune in lumina cateva dintre aceste povesti, reprezentanti ai Agricover, BCR, Bitdefender, FintechOS, Profi Food Romania, Regina Maria fiind, de asemenea, prezenti in calitate de speakeri.

Digitalizarea pare, asadar, cel mai bun raspuns in ceea ce priveste adaptarea la noile tendinte si pastrarea competitivitatii intr-o lume tot mai dinamica, iar unul dintre cele mai bune exemple in acest sens il reprezinta comunitatea de startup-uri. Startup-urile romanesti formeaza un ecosistem dinamic, care se bucura de succes chiar si pe pietele globale. In cadrul evenimentului Microsoft Envision Romania, de pe   17 mai, Daniel Rusen, director de Marketing si Operatiuni al Microsoft Romania, va discuta cu reprezentantii Innov-X, CODA Intelligence si Plant an App despre contributia pe care startup-urile o pot aduce in economie, prin inovatiile pe care  le dezvolta. 

Instrumentele si solutiile digitale nu sunt, insa, suficiente pentru o evolutie economica durabila. Un viitor mai bun pentru toata lumea va deveni realitate doar daca fiecare dintre noi va avea acces la aceleasi oportunitati si mijloace de dezvoltare. Educatia, in sine, este un catalizator al progresului, iar Microsoft este una dintre companiile care pune un deosebit accent pe aceasta componenta, angajandu-se sa contribuie la dezvoltarea competentelor digitale ale populatiei, precum si la formarea viitorilor specialisti in domeniul IT. In linie cu acest angajament, stau parteneriatele cu diferite institutii de invatamant din tara, de la scoli pana la universitati, iar Daniel David, rector al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca va fi, de asemenea, prezent la Microsoft Envision Romania unde va vorbi despre modul in care percepe mediul academic modernizarea proceselor si a instrumentelor de predare.

Totodata, un alt parteneriat cu traditie al companiei pe piata locala este construit alaturi de Orange Business Services. Desemnata “partenerul anului” al Microsoft Romania, in 2021, Orange este si principalul partener al evenimentului Microsoft Envision Romania, iar Florin Popa, B2B Director Orange Romania, va participa ca speaker si va discuta atat despre tendintele in tehnologie pentru acest an, precum si despre amenintarile cibernetice in crestere.

Evenimentul va fi in format online, in limba romana, va avea disponibile subtitrari in limba engleza si romana, iar participarea este gratuita. Agenda completa si detalii despre inregistrarea la eveniment pot fi accesate aici.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL