loader

Megaproiecte de infrastructura

De la gestionarea riscurilor ?i respectarea deadline-urilor, pana la selectarea celor mai potrivite tehnologii si parteneri de investitii, megaproiectul ofera lectii importante si abordari care rezoneaza cu aproape oricine este interesat de infrastructura.

In cea mai recenta editie a revistei Insight, KPMG cerceteaza lumea complexa a megaproiectelor de infrastructura si furnizeaza un punct de vedere practic si informativ asupra catorva provocari cheie si oportunitati care impacteaza acest sector important. Aceasta editie contine un raport special "Spotlight" cu privire la infrastructura din Africa - un continent cu importante oportunitati si beneficii pentru cei care pot administra cu succes riscurile si provocarile asociate. Intr-o serie de interviuri si discutii cu lideri ai acestei industrii, Insight: Megaprojects impartaseste perspective cu privire la megaproiecte din intreaga lume.

 

Daniela Nemoianu, Executive Partner of KPMG in Romania afirma: "Nevoia presanta a lumii pentru imbuntatiri si investitii in infrastructura inca este un subiect important pe agenda multor guverne, reprezentand o problema care nu va disparea doar pentru ca banii sunt mai greu de obtinut. Acestea sunt proiecte esentiale pentru viata insasi, pe care guvernele nu isi pot permite sa le lase deoparte, asteptand intoarcerea vremurilor mai fericite ale economiei.Constrangerile finantarii sectorului public raman totusi si de aceea putem vedea acum o crestere a numarului de proiecte in infrastructura dezvoltate de parteneriate public-private, cufonduri si resurse din sectorul privat menite safurnizeze facilitati publice de infrastructura. Romania trebuie sa demareze rapid pentru a intra in cursa globala de dezvoltare a unei infrastructuri eficiente si sustinute, iar cresterea economiei nationale depinde de succesul abordarii coordonate a revitalizarii infrastructurii romanesti".

 

Regasiti articolul complet in limba engleza in pdf-ul atasat.

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL