loader
Masuratorile ANCOM prin intermediul Netograf.ro confirma – clientii Orange au cele mai bune viteze medii de internet fix si mobil din Romania

Masuratorile ANCOM prin intermediul Netograf.ro confirma – clientii Orange au cele mai bune viteze medii de internet fix si mobil din Romania

Datele obtinute de Netograf.ro au aratat ca Orange Romania ofera cele mai mari viteze de incarcare si descarcare a continutului pe internet

Orange Romania continua sa fie reteaua ce ofera clientilor sai cea mai buna experienta de conectivitate si cele mai bune viteze medii, atat pentru internetul fix cat si pentru cel mobil.

Performantele companiei si investitiile constante in infrastructura de retea au stat la baza rezultatelor obtinute in 2022, recent analizate prin intermediul Netograf.ro. Datele obtinute de Netograf.ro au aratat ca Orange Romania ofera cele mai mari viteze de incarcare si descarcare a continutului pe internet.

Internet fix de mare viteza

In urma datelor oferite de aplicatia Netograf.ro, viteza medie de descarcare prin cablu inregistrata pentru Orange Romania a fost cu 85% mai mare decat a urmatorului clasat si cu 73% mai mare in ceea ce priveste viteza de incarcare. De asemenea, Orange Romania a inregistrat si cea mai performanta valoare a intarzierii ratei de transfer a datelor (“ping”), aceasta fiind cu 9% mai buna decat a urmatorului clasat. In cazul conexiunilor WiFi, Orange Romania a depasit ceilalti operatori cu 34% la viteza de descarcare si cu 46% la viteza de incarcare.

  • Internet prin cablu: 802.98 Mbps viteaza medie download, 726.65 Mbps viteza medie upload si 10.35 milisecunde intarzierea de transfer.
  • Internet WiFi: 201.93 Mbps viteaza medie download, 188.84 Mbps viteza medie upload si 21.73 milisecunde intarzierea de transfer.

Performatele retelei fixe Orange au fost confirmate si in urma masuratorilor Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® obtinute pentru operatorii romani in Q3-Q4 2022, in urma carora Orange Romania a fost desemnata cea mai rapida retea fixa din tara.

Internet mobil

Experienta pozitiva pe care clientii o au in reteaua Orange este confiirmata si in cazul serviciilor de date mobile, unde viteza medie de descarcare a fost cu 75% mai mare decat a urmatorului clasat, iar cea de incarcare a fost cu 103% mai mare. Totodata, valoarea intarzierii ratei de transfer a datelor a fost cu 12.9% mai buna decat a urmatorului operator.

  • Internet mobil: 56.6 Mbps viteaza medie download, 24.22 Mbps viteaza medie upload, 37.54 milisecunde intarzierea de transfer.

Rezultatele sunt sustinute si de catre auditorul independent LCC International care a desemnat Orange ca fiind cea mai rapida retea mobila si cea mai rapida retea 5G din Romania. In cazul retelei Orange 5G, clientii Orange se bucura de viteze maxime de pana la 1.2 Gbps la download si viteze medii de 600 Mbps, similare celor oferite de internetul prin fibra optica, in 25 de orase de pe intreg teritoriul Romaniei.

Rezultatele obtinute in urma masuratorilor Netograf.ro reconfirma calitatea retelelor Orange si ne incurajeaza sa continuam investitiile in dezvoltarea serviciilor fixe si mobile. Ele se datoreaza in special eforturilor pe care echipele noastre de ingineri le fac in fiecare zi, dar si a clientilor Orange, carora le multumim ca au ales sa foloseasca serviciile noastre.

Netograf.ro este instrumentul dezvoltat de ANCOM in beneficiul utilizatorilor, fiind o platforma independenta si obiectiva, ce cuprinde aplicatia web, aplicatia pentru terminale fixe si aplicatii mobile pentru Android si iOS.

Mai multe informatii despre rezultatele ANCOM, conform caruia s-au inregistrat cresteri semnificative ale vitezelor medi de internet la nivel de industrie, gasiti aici: https://rb.gy/dfwbmp

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA