loader

Managerii se asteapta la cresterea activitatii in industria prelucatoare, constructii, comert si servicii

Managerii din industriile prelucratoare, constructiilor, comertului cu amanuntul si serviciilor preconizeaza o crestere moderata a activitatii in urmatoarele trei luni, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS) remis, luni, AGERPRES.

"In cadrul anchetei de conjunctura din luna august 2016, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +8%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va inregistra tendinta de crestere mai semnificativa (sold conjunctural +36%), in timp ce pentru fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, tendinta va fi de scadere moderata (sold conjunctural—10%). Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +0%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucratoare', se arata in document.


Potrivit estimarilor din luna august, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +10%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural +1%).


In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +27%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere (sold conjunctural +25%).


Potrivit INS, angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +15%). Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +2%).


"Conform estimarilor din luna august 2016, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +1%)", se mai spune in document.


Sursa: AGERPRES/(AS — autor: Florin Barbuta, editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lazaroiu)

http://www.agerpres.ro/economie
 

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES